Tommi Mäkisen toive ei toteutunut – ”Olisi ollut tasaisempi kaikille”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan loppukauden ohjelma julkaistiin torstaina. Loppuvuoden aikana on tarkoitus ajaa vähintään viisi MM-rallia koronatilanteen salliessa.

Torstain suurin uutinen oli se, että Viro saa ensimmäistä kertaa järjestettäväkseen rallin MM-sarjan osakilpailun syyskuun alussa. Viron lisäksi kilpaa on tarkoitus ajaa Turkissa, Saksassa, Sardiniassa ja Japanissa.

Lue myös: Nyt se varmistui: Viro saa MM-rallin tällä kaudella!

Lue myös: Tässä on rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri – neuvotteluja käydään vielä kahden rallin kanssa

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö haki MM-sarjaan uusia osakilpailuja, jotta kalenterissa pystyttäisiin paikkaamaan koronaviruksen tekemiä aukkoja. Sarjaan oli tyrkyllä myös Latviassa ajettava Liepaja-ralli, mutta kilpailu ei saanut MM-arvoa.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen olisi mielellään vienyt tiiminsä Latviaan kilpailemaan MM-pisteistä.

– Toivoimme, että Latvian kisa olisi tullut MM-sarjaan. Siellä olisi menty kaikille kuljettajille uudelle alueelle – se olisi ollut tasaisempi kaikille, Mäkinen kertoo Rallit.fille.

Mäkinen viittaa siihen, että Toyotan entinen tähtikuski Ott Tänak pääsee kilpailemaan Virossa kotiyleisönsä edessä tutuilla sorateillä. Hyundain WRC-tiimiä nykyään edustava Tänak voitti Etelä-Viron vauhdikkaan kilpailun Toyotan WRC-autolla vuosina 2018 ja 2019.

Lue myös: Tommi Mäkiseltä vahva arvio MM-sarjan uutuudesta – ”Yhden miehen kotikenttäkisa”

Mäkinen kertoi kesäkuussa mietteensä kauden jatkosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,342335″ ap mute]

 

Rallin MM-sarjan loppukauden ohjelmaan saatetaan ottaa vielä lisää uutuuskisoja loppukaudeksi. Belgian Ypres-rallin järjestäjät sekä Kroatian autourheiluliitto käyvät yhä neuvotteluita MM-sarjan promoottorin kanssa.

Belgian Ypres-rallin kohtalo riippuu Turkin MM-osakilpailusta. Mikäli Turkin ralli pystytään järjestämään viikkoa aiemmin syyskuun puolivälissä tai kilpailu peruuntuu kokonaan, Ypres-ralli on askelta lähempänä MM-arvoa.

– Kroatian ja Ypres-rallin välillä toivoisin Kroatiaa MM-sarjaan. Se olisi mielenkiintoinen uusi maa ja olen ymmärtänyt, että siellä on hyvä kilpailu, Mäkinen sanoo.

Lue myös: Viron MM-rallille huima tuki veronmaksajien pussista – näin paljon MM-osakilpailu maksaa

Hyundailla olisi Belgiassa pieni etulyöntiasema Mäkisen johtamaan Toyotaan nähden. Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville on kilpaillut useaan otteeseen kotimaansa klassikkokisassa.

– Viro ja Belgia olisivat Hyundai-kuljettajien kotikilpailuja, Mäkinen tiivistää.

Lue myös: Belgian MM-rallisuunnitelma: WRC-autoilla legendaariselle F1-radalle

Koronaviruksen aiheuttama kilpailutauko käynnistyi maaliskuussa ja kestää vielä pari kuukautta. Mäkinen huomauttaa, että kalenteriin voi vielä tulla muutoksia.

– Sitä ei pysty ennustamaan, miten korona käyttäytyy. Toivotaan, että pystymme ajamaan kaikki kisat. Olemme tehneet kaikki valmistautumiset sillä tavalla, että pääsemme nopeastikin uudelleen liikkeelle.

Lue myös: Viron autourheilupomo Ari Vatanen hehkuttaa uutta MM-rallia – ”Luvassa huippuluokan tapahtuma”

Lue myös: Ensimmäiset tiedot Viron MM-rallista: kisa ajetaan pikatahdilla

Lue myös nämä

  • Uusimmat