Quantcast

Viron autourheilupomo Ari Vatanen hehkuttaa uutta MM-rallia – ”Luvassa huippuluokan tapahtuma”

Ari Vatanen
Ari Vatanen. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virossa päästään nauttimaan ensimmäistä kertaa MM-rallista, kun Tarton ja Otepään ympäristössä ajettava Viron ralli jatkaa MM-kautta koronatauon jälkeen syyskuussa. Useiden MM-rallien peruutusten vuoksi WRC-promoottori ja FIA halusivat alkuperäisen kisakalenterin ulkopuolelta uuden järjestäjämaan mukaan.

Rallin vuoden 1981 maailmanmestari Ari Vatanen toimii Viron autourheiluliiton puheenjohtajana. Luonnollisesti Vatanen oli torstain uutisesta enemmän kuin innoissaan.

– WRC-kisan toteutuminen Virossa on mahtava uutinen. Se on tulosta Urmo Aavan (Viron rallin johtaja) tiimin kovasta työstä, jota Viron hallitus on tukenut. Olen vakuuttunut, että Viro ansaitsee tämän, Vatanen hehkuttaa.

– Moottoriurheilu on aina ollut iso juttu Virossa ja sitä kautta maata saadaan kansainvälisesti näkyville. Viro voi olla pieni maa, mutta olemme näyttäneet tehokkuutemme. Olen varma, että luvassa on huippuluokan tapahtuma.

Lue myös: Nyt se varmistui: Viro saa MM-rallin tällä kaudella!

Lue myös: Tässä on rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri – neuvotteluja käydään vielä kahden rallin kanssa

Itsekin ajourallaan yli 50 MM-rallia ajanut Aava on tehnyt rajusti töitä Viron nostamiseksi MM-tasolle. Vaikka kyseessä on koronavuoden ”paikkaus”, on Rally Estonian hyväksyminen osaksi WRC-kalenteria merkittävä asia myös kilpailun tulevaisuutta ajatellen.

– Tämä on tulos yli kymmenen vuoden kovasta työstä. Nyt unelmat ovat tulleet toteen. Meidän tiimimme on kasvanut vuosien aikana, mutta yksi asia on meille kaikille yhteistä. Meillä kaikilla on intohimoa ja me uskomme omaan asiaamme, Aava summaa.

– Tietenkään tämä ei olisi ollut mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme, jotka jakavat saman dna:n kanssamme. Viron hallitus, paikalliset yhteisöt ja yksityinen sektori jakavat yhteisen ideamme, jotta voimme järjestää maailmanluokan autourheilutapahtuman.

Lue myös: Ensimmäiset tiedot Viron MM-rallista: kisa ajetaan pikatahdilla

Katso alta, miten Kalle Rovanperä testasi kesäkuussa Korpilahden seudulla Yaris WRC:tä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

Lue myös nämä