Tommi Mäkinen hämmästelee eriskummallista tilannetta: ”Ei tajua, että näinkin voi käydä”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Työt Tommi Mäkisen johtamassa WRC-rallitiimissä ovat vähentyneet huomattavasti koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Rallin MM-sarja jäi tauolle maaliskuun puolivälissä ajetun Meksikon MM-rallin jälkeen. Sittemmin Argentiinan ja Sardinian ralleja on siirretty koronan vuoksi. Portugalin ja Kenian osakilpailut jäävät puolestaan kokonaan ajamatta tällä kaudella.

Toyotan WRC-tiimillä olisi normaalitilanteessa henkilökuntaa jatkuvasti liikkeellä ympäri maailmaa, mutta nyt hommat ovat jäissä. Auton testaamistakaan ei voi tehdä, koska Kansainvälinen autoliitto FIA on kieltänyt testit toukokuun loppuun saakka.

Toyota Gazoo Racingilla on tehty lähinnä valmistavia töitä kauden mahdollista jatkoa varten. Esimerkiksi suunnitteluosaston henkilöstö on pitänyt lomiaan tässä välissä.

Seuraavana MM-sarjan ohjelmassa olisi Mäkisen tiimin kotikisa Keski-Suomessa, missä olisi tarkoitus kilpailla 6.-9. elokuuta. Suomenkin osakilpailun yllä on yhä kysymysmerkkejä.

– Tilanne vaikuttaa hankalalta. Olemme aika eriskummallisessa tilanteessa, ei voi kuin ihmetellä. On sellainen outo olo, ettei tajua, että näinkin voi käydä. Nyt ei vain pysty tekemään mitään, Mäkinen hämmästelee Rallit.fille.

Lue myös: Tommi Mäkiseltä tyrmäys rallin MM-sarjan kunnianhimoiselle tavoitteelle

Alkukaudella ehdittiin ajaa kolme osakilpailua ennen koronapaussia. FIA on kaavaillut, että maailmanmestaruus voitaisiin jakaa, jos tällä kaudella pystytään ajamaan vielä neljä MM-rallia.

FIA:n ja MM-sarjan promoottorin toiveena on toki se, että loppukaudelle saataisiin mahdutettua mahdollisimman monta osakilpailua. Ilmoille on heitetty ideoita lyhennetyistä kisaviikonlopuista sekä kahden erillisen osakilpailun järjestämisestä samassa paikassa peräkkäisinä viikonloppuina.

– Kisojen supistaminen ei auta. Jos halutaan säästää huoltoväleissä, silloin voidaan vetää kaksi kisaa nippuun, jottei tarvitse välillä huoltaa autoja. Se auttaisi hieman, mutta sillä ei ole hirveästi vaikutusta, onko ralli kaksi- vai kolmepäiväinen. Koko paketti sinne on aina vietävä, Mäkinen toteaa.

Lue myös: Rallin MM-sarjan tähdiltä tukea radikaalille ehdotukselle

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Toyota starttasi kauteen 2020 täysin uudistuneella kuljettajakolmikolla, joka oli huikeassa iskussa alkukauden kisoissa. Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa ennen tallitoveriaan Elfyn Evansia. WRC-tulokas Kalle Rovanperä on pisteissä neljäntenä.

– Kaikki pojat ovat onnistuneet huikean hyvin. Asiat ovat hyvällä mallilla.

Kuusi kertaa maailmanmestaruuden voittanut Ogier on väläytellyt mahdollisuutta jatkaa Toyotalla vielä vuonna 2021, jos korona pilaa koko tämän kauden. Ogierin jatko sopisi Mäkiselle paremmin kuin hyvin.

– Meillä on sen verran mukava porukka, että sillä voisi jatkaa toisenkin vuoden. Sen suhteen en pistäisi pahitteeksi.

Lue myös: Sebastien Ogierilta kommentti, joka varmasti lämmittää Tommi Mäkistä

Lue myös nämä

  • Uusimmat