Rallin MM-sarjassa pitäisi ajaa ”kohtuullinen määrä” kisoja – muuten mestaruus jää jakamatta

Teemu Suninen
Teemu Suninen vauhdissa Fordilla. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa pitää ajaa ”kohtuullinen määrä” osakilpailuja, jotta maailmanmestaruus voidaan jakaa tällä kaudella. Tätä mieltä on Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Yves Matton.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan tällä kaudella oli määrä ajaa 14 osakilpailua. Rallien määrä supistui jo ennen kauden alkua, kun Chile joutui viime marraskuussa perumaan huhtikuulle kaavaillun kilpailun maan levottomuuksien vuoksi.

Kevään aikana koronavirus on karsinut rallin MM-sarjan kilpailukalenteria. Portugalin ja Kenian osakilpailut on peruttu ja lisäksi Argentiinan ja Sardinian ralleja on siirretty.

FIA-pomo Matton kertoi jo aiemmin saksalaismedialle, että MM-tittelin jakamiseen vaadittaneen seitsemän osakilpailua. Matton on nyt vahvistanut näkemyksensä DirtFish-sivuston haastattelussa.

– Tietty prosenttimäärä kisoista pitää toteutua, jotta voimme puhua titteleiden jakamisesta. Minulla ei ole tarkkaa lukua, mutta sen pitää olla kohtuullinen määrä osakilpailuja. Meillä oli mahdollisuus 14 osakilpailun kalenteriin ja nyt meillä saattaa olla vielä mahdollisuus 50 prosenttiin eli seitsemään osakilpailuun, joka alkaa olla kohtuullinen määrä, Matton muotoilee.

Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, kuinka monta rallia tällä kaudella pystytään vielä ajamaan. Mahdollista on myös, että kautta ei päästä lainkaan jatkamaan.

– On tärkeää, ettei päätöksiä tehdä liian nopeasti. Päätöksiä pitää tehdä siinä vaiheessa, kun meillä on oikeaa informaatiota saatavilla Matton alleviivaa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

MM-sarjan promootioyhtiön toimitusjohtaja Oliver Ciesla on samoilla linjoilla Mattonin kanssa.

– Realistinen kilpailumäärä (loppukaudella) on neljän ja seitsemän välillä. Olemme FIA:n kanssa yhteisymmärryksessä siitä, että voimme kutsua tätä MM-sarjaksi, jos pystymme järjestämään vielä neljä kilpailua jo ajettujen kolmen rallin lisäksi, Ciesla sanoi.

Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon rallit ehdittiin ajaa ennen koronaviruksen aiheuttamaa taukoa. Seuraavana ohjelmassa olisi Suomen MM-ralli 6.-9. elokuuta. Jyskälän kohtalo selviää kesäkuun alussa, jolloin Suomen hallitus tekee linjauksia liittyen elokuun suurtapahtumiin.

Lue myös nämä