Thierry Neuville teki heti karun havainnon Ruotsin MM-rallissa

Hyundain Thierry Neuville lähtee torstaina alkavaan Ruotsin MM-ralliin MM-sarjan kärjessä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Torstaina ajettu testierikoiskoe näytti heti koruttomasti sen, miten iso merkitys lähtöpaikalla on. Etenkin ensimmäisillä vedoilla belgialainen Neuville hävisi varsin selvästi Toyotan Kalle Rovanperälle.

Neuville voitti kauden avauskilpailun Monte Carlossa ja kärsii nyt auraajan roolista.

– En oikein tiedä, mitä odottaa muuta kuin, että tämä tulee olemaan todella haastavaa, Neuville sanoi.

– Toistaiseksi on näyttänyt kuitenkin hyvältä. Pätkät ovat mukavia, kivoja isoja ja korkeita penkkoja ja ihan kunnon talviolosuhteet. Mutta toki lumi tekee tästä meille vieläkin haastavampaa. Tämä tulee olemaan jopa haastavampaa kuin odotin, Neuville myönsi.

Neuville, 35, on yksi sarjan kokeneimmista kuljettajista. Ikä tuo kokemusta, mutta mikä merkitys iällä muuten on?

– Olen vasta 35-vuotias, joten en ole vielä kovin vanha, Neuville naurahti.

– Voin ajaa vielä muutaman vuoden. Tunnen edelleen olevani fyysisesti kunnossa. Mutta toki jos verrataan vaikka kymmenen vuoden takaiseen, niin tarvitsen enemmän unta ja tulet ehkä enemmän väsyneeksi etenkin kuumissa ja uuvuttavissa kilpailuissa. Sinun tulee olla tarkempi nesteytyksen kanssa ja saada enemmän unta, Neuville jatkoi.

Neuville osaa myös nykyään käsitellä vaikeudet paremmin kuin aiemmin.

– Joo, ilman muuta. Mutta se liittyy enemmän juuri siihen kokemukseen. Mitä enemmän sinulla on kokemusta, niin se auttaa tosi paljon. Se auttaa etenkin haastavissa tilanteissa pysymään rauhallisena ja tekemään parempia päätöksiä, Neuville kertoi.

Neuville ei vielä koskaan urallaan voittanut maailmanmestaruutta. Tällä kaudella siihen on sanottu olevan paras mahdollisuus aikoihin. Mutta pitääkö maailmanmestarin olla hyvällä tavalla itsekäs?

– Sanoisin, että tietyllä tapaa kyllä. Mielestäni me olemme tietyllä tapaa kaikki vähän itsekkäitä. Jotkut ovat sitä vaan enemmän kuin toiset. Siihen pitää vain löytää oikeanlainen kompromissi. Tämä on kilpailua ja sinun tulee ehdottomasti miettiä itsekkäästi itseäsi ja miettiä omaa suoritusta, Neuville linjasi.

Lue myös: Esapekka Lappi ja Kalle Rovanperä erinomaisessa vauhdissa Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella

Lue myös nämä

  • Uusimmat