Suomalaiskuskille ensimmäinen talviralli Hyundailla ja heti MM-tasolla – ”Otetaan kaikki ilo tulevasta irti”

Hyundai Motorsportin kehitysohjelmaan kuuluvat Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen aloittavat WRC2-kautensa Ruotsin MM-rallista.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko kilpailee tämän vuoden MM-sarjassa ranskalaistiimi CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2 -autolla.

Lindholm kertoo, että kauden lopullinen ajo-ohjelma vahvistetaan myöhemmin. Ennen Ruotsin MM-rallia he kävivät nuotittamassa Monte Carlon MM-rallin osana kauteen valmistautumista.

– Tuntuu, että tauko on ollut pitkä, vaikka Keski-Euroopan MM-rallista ei ole kuin reilut kolme kuukautta. Odotan jo innolla, että pääsen ajamaan Hyundai i20 N Rally2 -autolla kauden ainoaan talviralliin ja aloittamaan uuden rallikauden, Lindholm hehkuttaa.

– Ruotsin MM-ralli on ollut aina yksi kalenterin suosikkiralleistani. Olen tottunut ajamaan talvella Suomessa, mutta tänä vuonna ohjelmassani on vain tämä yksi talviralli. Otetaan kaikki ilo tulevasta irti.

Lindholm ajoi Ruotsin ralliin valmistavat testit viime viikonloppuna Jalasjärvellä.

– Olin jo viime kaudella autoomme todella tyytyväinen ja uskon, että Ruotsin kaltainen kovavauhtinen lumiralli sopii meille hyvin. Kokeilimme rapeassa pakkaskelissä muutamia ajatuksia automme säätöihin, koska Ruotsin MM-ralli on minulle ensimmäinen talviralli Hyundailla, Lindholm toteaa.

– Autossamme oli mielestäni hyvät säädöt, joita ei juurikaan tarvinnut muuttaa. Toki testi on aina testi, ja vasta itse kisassa näemme todellisen suorituskykymme. Tärkeintä oli päästä takaisin ratin taakse, karistaa mahdolliset ruosteet ranteista ja päästä kilpailutilanteen vaatimaan rytmiin uudelleen kiinni. MM-pisteiden kerääminen käynnistyy Ruotsista, jonne lähdemme luottavaisin mielin.

Lindholm kertoo, että tulevalla reitillä on melko paljon aiemmilta vuosilta tuttuja erikoiskokeita. 

– Yksi uusi pätkä, lauantaina ajettava Vännäs (15,65 km) ja muutamalla pätkällä uusia osuuksia. Ruotsin MM-rallissa niin kuin kaikessa huippu-urheilussa, pyrimme parantamaan suoritustamme koko ajan ja sitä kautta kehittyä vieläkin paremmaksi ja nopeammaksi, Lindholm summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat