Thierry Neuville puolusti tallinsa taktista venkoilua – ”Emme tehneet mitään kiellettyä”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Portugalin MM-rallissa toiseksi sijoittunut Thierry Neuville on puolustanut tallinsa Hyundain taktista peliä, joka aiheutti paljon puhetta kilpailun aikana. 

Korealaistiimi määräsi kolme kertaa Sebastien Loebin ja Dani Sordon myöhästymään taktisesti erikoiskokeen lähdöstä, jotta kaksikko pääsi reitille juuri ennen Neuvillea. Näin ollen belgialaisen edeltä tie oli jo hyvin aurattu irtosorasta ja kivistä. Eniten haittaa kuitenkin aiheutui Citroenin Sebastien Ogierille, sillä alkuperäisen lähtöjärjestyksen myötä perjantaina teknisistä vioista kärsineiden Sordon ja Loebin piti ajaa ennen ranskalaista.

Neuville kuitenkin korosti, ettei Hyundai rikkonut sääntöjä.

– Me emme tehneet mitään kiellettyä. Me vain yritimme tehdä yhteistyötä ja taistella kaikin keinoin, mitkä olivat mahdollisia. Lopulta saimme kakkostilan ja neljä pistettä Powerilta kaiken sen työn jälkeen, Neuville kommentoi Motorsport.comin sivuilla.

– Hävisimme vain yhdeksän pistettä valmistajien MM-sarjassa, vaikka tilanne oli todella paha perjantain jälkeen. Meidän ponnistelumme toivat meille pienen bonuksen.

Katso alta kooste rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266274″ ap mute ]

Neuville ei kuitenkaan suoraan myöntänyt, että taktiset määräykset olisivat auttaneet belgialaista toisen sijan saavuttamisessa. Lopullinen niitti nimittäin taistossa tapahtui, kun Toyotan Kris Meeke pyörähti ensin toiseksi viimeisellä ek:lla ja keskeytti ajettuaan kantoon päätöspätkällä.

– En tiedä, auttoiko se kovin paljoa. Ainakin se kuitenkin optimoi tilanteen, Neuville totesi.

Sebastien Ogier syytti Hyundain suunnitelleen vieläkin rajumpaa keinoa. Tähän Neuville ei halunnut kommentoida mitään.

  • Lue lisää: Sebastien Ogier paljasti Hyundai-pomon julmat suunnitelmat – espanjalaiskuski ei suostunut toteuttajaksi
  •  

     

    Lue myös nämä