Eerik Pietarisella kaksijakoinen kilpailu Portugalissa – ”Olen sekä tyytyväinen että pettynyt suoritukseeni”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisen rallin kirkkaimpiin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Eerik Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen sijoittuivat sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa WRC2-luokassa neljänneksi. 

Kyseessä oli Pietarisen kuudes MM-ralli ja vasta toinen Suomen rajojen ulkopuolella. Siihen nähden tulos oli vähintään kohtuullinen, mutta yksityistallin Skodalla kisaan osallistuneella Pietarisella jäi silti hampaankoloon.

– Olen sekä tyytyväinen että pettynyt suoritukseeni. Perjantain aika eläväisen ajamisen ja sunnuntain järkevän lähestymistavan välillä oli aika iso ero. Ajaminen kypsyi koko ajan, mitä enemmän saimme pätkiä alle. Opin ainakin sen, että välillä kannattaa ottaa iisimmin, niin voi silti saada paremman tuloksen loppujen lopuksi, Pietarinen mietiskeli.

– Lauantain lenkki oli meille aika kallis. Meillä oli rengasrikko ja lisäksi myös iskunvaimennin meni rikki pitkällä Amaranten pätkällä. Se oli iso pettymys, sillä olimme juuri nousseet luokassa toiseksi.

Katso alta koostevideo WRC2-luokan tapahtumista Portugalissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266276″ ap mute ]

 

Pietarisen ja Raitasen ohjelmaan kuuluu neljä MM-rallia. Seuraavaksi kaksikko kisaa Suomen MM-rallissa elokuun alussa. Viime vuonna Pietarinen oli Jyskälässä WRC2-luokan valtias.

– Auto toimi koko viikonlopun hyvin ja fiilis oli kohdallaan. Me onnistuimme ajamaan lukuisia vahvoja pätkäaikoja luokassa ja taistelimme kärkimiehiä vastaan. Se on yksi positiivinen juttu viikonlopulta, Pietarinen summasi.

– Jos katsoo kisaa kokonaisuutena, niin olemme oppineet paljon ja menneet ehdottomasti oikeaan suuntaan. Sitä varmaan kutsutaan kokemuksen hankkimiseksi. Se on myös tämän vuoden tarkoitus.

Lue myös nämä

  • Uusimmat