Teemu Suniselta komeaa menoa, vaikka Rally1-auton ovi lävähti auki kesken erikoiskokeen

Teemu Suninen keräsi tärkeitä kilometrejä Hyundain Rally1-auton ratissa viime viikonloppuna.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen osallistui lauantaina ja sunnuntaina Itävallan rallisarjan osakilpailuun, Bucklige Welt -ralliin. Samalla suomalaisella oli tilaisuus rukata huippukilpurin säätöjä kilpailuolosuhteissa.

Tulos oli sinänsä odotettu: Suninen otti yleiskilpailun voiton ja kirjautti pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle. Mutta vielä tärkeämpää oli se, että hänelle tuli kokemusta Hyundaista asvalttiteillä.

Lue myös: Teemu Suniselle harvinainen voitto – testikisa MM-rallia varten sujui mallikkaasti

Sunisen meno oli näyttävää maan itäosan asvalttiteillä lähellä Unkarin rajaa. Eikä jokelalainen juurikaan hätkähtänyt, vaikka hänen Hyundaistaan lävähti kuskin puoleinen ovi auki mutkassa kesken erikoiskokeen. Meno jatkui, ja jälleen taululle lävähti pohja-aika.

Katso alta video Sunisen suorituksista Bucklige Welt -rallissa.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lokakuun lopussa Suninen kilpailee jälleen Itävallassa, mutta tuolloin jaossa on MM-pisteitä. Keski-Euroopan MM-rallin pääkallopaikka sijaitsee Saksan puolella Passaun kaupungissa, mutta erikoiskokeita ajetaan myös Tshekin ja Itävallan puolella.

Olosuhteet Keski-Euroopan MM-rallissa saattavat kuitenkin olla toisenlaiset kuin viime viikonloppuna Itä-Itävallassa.

– Sää oli hyvä katsojille – oli aurinkoista ja melko lämmintä. Minunkin oli helpompi hypätä autoon, mutta minulle olisi sopinut hyvin, jos olisi ollut vähän vaikeammatkin olosuhteet. Keski-Euroopan ralliin on aikaa vielä viisi tai kuusi viikkoa ja silloin olosuhteet ovat toisenlaiset, Suninen kertoi DirtFish-sivustolle.

Suninen pääsee Hyundain Rally1-autolla vauhtiin vielä syyskuun aikana. Hän kilpailee tehdastiimin kolmosautolla Chilen MM-sorarallissa kuun vaihteessa.

Katso alta kooste Suomen MM-rallista, jossa Suninen sijoittui neljänneksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat