Teemu Suninen ojensi rallivoiton hopeatarjottimella – ”Tämä on harmillista hänelle”

Ranskalaiskuljettaja Yohan Rossel sai kiittää Teemu Sunista voitostaan viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa.
Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunisella oli kauden ensimmäisessä kilpailussaan minuutin johto WRC2-luokassa ennen rallin päättänyttä Power Stage -erikoiskoetta. Suninen teki karmean virheen päätöspätkällä, kun hän ajoi ulos pikataipaleen alkupäässä.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula jäivät Hyundaineen pusikkoon, kun taas Citroen-pilotti Rossel sai ajaa varmistellen toiseen perättäiseen WRC2-voittoonsa.

– Ralli ei ollut helppo. Tämä on todella harmillista hänelle (Suniselle) ja olen pahoillani Hyundain puolesta, mutta toki tämä oli hyvä juttu minulle, Rossel sanoi.

– Toinen sija ei olisi ollut huono tulos, mutta voitto on vielä parempi. Se on täydellistä minulle, mutta olen myös hieman yllättynyt voitosta.

Suninen oli läpi viikonlopun luokkansa nopein kuljettaja. Rengasrikko pudotti hänet kertaalleen kärjestä, mutta muuten hän ajoi loistavasti ennen kohtalokasta ulosajoaan.

Rossel ajoi WRC2-luokassa vain yhden pohja-ajan, mutta tasainen suoritus toi hänelle lopulta ykkössijan.

Ranskalaiskuljettaja johtaa WRC2-luokkaa kymmenen pisteen erolla Skoda-kuljettaja Andreas Mikkelseniin, joka keskeytti Portugalissa moottorivian vuoksi.

– Minulla on autonvalmistajan, hyvän tiimin ja liiton tuki takanani. Mestaruus on tavoitteenani. Auto on toiminut todella hyvin etenkin asvaltilla, mutta soralla pitää tehdä vielä töitä.

Rossel kilpailee seuraavan kerran ensi viikon Sardinian MM-rallissa, missä hän saa vastaansa muun muassa Sunisen, Mikkelsenin, Jari Huttusen ja ensimmäistä kertaa Rally2-autolla MM-ralliin starttaavan Sami Pajarin.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat