Teemu Suninen hehkuttaa maanmiehensä suurta panosta – ”Tämä on meille ihan huipputilanne”

Hyundain rallitallissa puhaltaa entistä vahvemmin sinivalkoiset tuulet.
Emil Lindholm ja Teemu Suninen
Emil Lindholm ja Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo aiemmin WRC-tallissa oli Esapekka Lappi kartturinsa Janne Fermin kanssa. Tämän viikon Viron MM-rallissa mukana tehdastiimissä on lisäksi toinen suomalaiskuski Teemu Suninen kartanlukijanaan Mikko Markkula.

Hyundain WRC2-autoa puolestaan komentaa ensi kertaa viime vuoden luokkamestari Emil Lindholm nuotinlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa. Myös Sunisen ohjelmaan kuuluu edelleen i20 N Rally2 -auton kehitystyö, vaikka seuraavat viikot mies onkin täysin sidottu tehdastallin hybridikilpuriin.

Sunisen mukaan Lindholmin kaappaus saksalaisen yksityistalli Toksportin riveistä oli iso juttu korealaisvalmistajalle. Lindholm tuo Hyundaille mukanaan valtavan suuren tietotaidon Skoda Fabias RS Rally2 -autosta, jota suomalaiskuski myös testasi tuhansia kilometrejä.

– Voisi sanoa, että tämä on meille ihan huipputilanne. Emil on kuitenkin varmasti eniten sitä uutta Skodaa ajanut testimielessä ja tietää tasan tarkkaan, missä he menevät ja mitä vahvuuksia sekä heikkouksia heidän autossaan on, Suninen hehkuttaa Rallit.fille.

– Jos hän pystyy tuomaan asioita meidän autoomme ja tavallaan vahvistamaan näkemyksiäni, niin se on hyvä juttu. On aina parempi, että autoa on kehittämässä kaksi kuskia. Kahden kuljettajan sana aina parempi kuin yhden. Tästä kaikesta näkee, että Hyundai on tosissaan tätä hommaa tekemässä ja he haluavat kehittää sekä autoja että kuljettajia.

Vaikka Lindholm on vasta totuttelemassa uuteen kilpuriinsa, on ensikosketus ollut positiivinen.

– On jännittävää startata ensimmäiseen kisaan Hyundailla. Tiimi ja auto ovat uusia, mutta olen saanut erittäin hyvän ensikokemuksen, joten lähden Viron ralliin luottavaisena. Olosuhteet ovat Virossa uniikit, sillä tiet ovat nopeita, mutta menevät myös isoille urille, Lindholm miettii.

– Kisa muistuttaa toki paljon myös Suomen ralleja, joten eihän siitä voi olla tykkäämättä. Minun tavoitteeni on viikonlopun aikana nauttia ajamisesta ja autosta. Aina haluaa tehdä parhaansa, jos siihen yllämme, uskon, että voimme taistella palkintosijoista.  

Lindholmin tehtävänä Hyundailla on ensisijaisesti ajaa Rally2-luokan kalustolla, mutta mies on valmiina myös tarttumaan Rally1-auton rattiin, jos kutsu käy.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä