Kalle Rovanperä tyrmäsi villit huhut lopullisesti

Uransa toisen maailmanmestaruuden rallin MM-sarjassa tällä kaudella voittanut Kalle Rovanperä päätti vuoden tyylillä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota otti kotikisastaan Japanista kolmoisvoiton ja Rovanperä ajoi varman kisan jälkeen kolmanneksi. Kun erot repesivät isoiksi jo perjantaina rankkasateessa, ei suomalaiskuski edes yrittänyt kamppailla tallikavereitaan vastaan paremmista sijoituksista.

– Tämä on upea tulos meidän kotirallistamme. Voimme olla kaikki tyytyväisiä, että saimme tällaisen tuloksen näin vaikean viikonlopun jälkeen, Rovanperä sanoi rallin MM-sarjan suorassa lähetyksessä viitaten äärimmäisen vaikeisiin keliolosuhteisiin.

– Kolmoisvoitto Toyotalle Japanissa on aika huikea juttu.

Toyota julkistaa ensi kauden kuljettajasopimukset maanantaina. Kovimmissa huhuissa Rovanperän on epäilty ajavan vain valikoituja ralleja ensi vuonna tai pitävänsä jopa välivuoden. Nämä spekulaatiot Rovanperä tyrmäsi heti kisan jälkeen.

– Kausi olisi taas paketissa. Ihan hieno kausi muutenkin. Jatketaan tästä samalla tavalla, Rovanperä kuittasi antaen vahvan viitteen, että ensi kaudella kurvaillaan jälleen täysi MM-kausi ja jahdataan uran kolmatta mestaruutta.

– Iso kiitos tiimille, faneille ja perheelle kotona. Tämä oli jälleen aika hyvä vuosi. Olen onnellinen.

Erityiskehut Rovanperä antoi japanilaiselle tallikaverilleen Takamoto Katsutalle. Jyväskylässä asuva Katsuta teki virheen perjantaiaamuna, mikä pudotti miehen yli viiden minuutin päähän kärjestä. Sen jälkeen Katsuta kuitenkin hurjasteli ison tukun pohja-aikoja ja nousi viidenneksi.

– Olen todella ylpeä Takasta. Perjantaiaamuna hän teki virheen, mutta ajoi muuten todella hyvin koko ajan. Olin tosi onnellinen, kun näin hänen pätkäaikojaan. Hän puski kovaa ja ajoi uskomattoman kovaa, Rovanperä hehkutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat