Tallikaveri pisti Kalle Rovanperän laulukuoroon – suomalaistähti joutui rehdisti tunnustamaan tappionsa

Kalle Rovanperä jäi kärkisijojen ulkopuolelle kakkoslajissaan driftingissä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallimestari Rovanperä osallistui tänä viikonloppuna Japanin Formula Drift -sarjan avauskilpailuun Fujin radalla. Rovanperä oli loistavassa iskussa lauantain karsinnassa, jossa hän nappasi kakkossijan 96 pisteen suorituksellaan.

Lue lisää: Kalle Rovanperältä ällistyttävä esitys Japanissa! ”Kaikki nyökyttelivät päitään”

Sunnuntain pariajoissa Rovanperä eteni jatkoon ensimmäisestä kaksintaistostaan ja Top 16 -vaiheessa hän sai vastaansa tallitoverinsa Yusuke Kusaban.

Rovanperä oli ensimmäisenä vetovuorossa, mutta Kusaba seurasi hienosti suomalaista. Kusaban vetovuorolla Rovanperä ei aivan pystynyt seuraamaan japanilaisen ajolinjoja ja käytti GR Corollansa takarenkaita hieman radan ulkopuolella.

Tuomarit olivat yksimielisiä: kaikki kolme tuomaria arvostivat enemmän Kusaban suorituksia, ja Rovanperä passitettiin laulukuoroon. Tuomariston päätöksen jälkeen Rovanperä kävi rehdisti onnittelemassa Kusabaa.

Rovanperä kilpaili nyt kolmatta kertaa Japanin Formula Drift -sarjan osakilpailussa. Viime vuonna hän kävi hakemassa driftingin emämaasta yhden voiton ja yhden kakkostilan.

Viime viikolla Rovanperä voitti rallin MM-sarjan osakilpailun Keniassa. Suomalaistähti ei ole vielä paljastanut, milloin ja minkä lajin parissa hän kilpailee seuraavaksi.

Todennäköistä on, että Rovanperä nähdään ajokypärä päässään toukokuun toisena viikonloppuna joko Portugalin MM-rallissa tai Porsche Carrera Cup Benelux -ratasarjan osakilpailussa Span radalla Belgiassa. Rovanperän on määrä ajaa tänä vuonna neljä Porsche Cupin kisaa.

Lue myös nämä