Kolme MM-rallia, kolme epäonnistumista – WRC-kuljettajalta selvitys ongelmistaan

M-Sport Fordin Gregoire Munsterin vaisu alkukausi sai jatkoa viime viikonloppuna Kenian Safari-rallissa.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Munster joutui keskeyttämään haastavan Safari-rallin lauantaina, kun hän kolhi autoaan kiveen. Luxemburgilainen kuittasi viikonlopulta lopulta kaksi MM-pistettä sijoituttuaan kuudenneksi sunnuntain päiväkohtaisissa tuloksissa.

Munsterin tallikaveri Adrien Fourmaux suoriutui puhtaasti Keniassa ja otti kolmostilan. Munsterillekin olisi ollut parempaa tarjolla ilman keskeytystä.

– Mielestäni ajoimme varovaisesti ja meillä oli fiksu lähestymistapa. Olisimme voineet päästä viiden parhaan joukkoon, mutta valitettavasti lauantaiaamuna osuimme kiveen, emmekä pystyneet korjaamaan autoa, Munster harmitteli.

– Onhan tämä pieni pettymys, mutta ainakin pystyimme sunnuntaina palaamaan kisaan, keräämään kokemusta ja ottamaan muutaman MM-pisteen. Vaikkei tämä tulos ole sellainen kuin halusimme, voimme ottaa kisasta positiivia asioita mukaamme.

Munster ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan rallin MM-sarjan pääluokassa. Tähän mennessä tuloksena on ollut kolme epäonnistumista kolmessa MM-rallissa.

Monte Carlon MM-rallissa hän liukasteli ulos tieltä, ja niin ikään Ruotsissa Ford Puma lipsahti hankeen. Munster antoi alkukauden ongelmistaan selvityksen belgialaisen RTBF-kanavan haastattelussa.

– Monte Carlossa meillä oli vauhtia viisi kilometriä tunnissa liikaa. Ruotsissa meillä oli hiukan painetta renkaissa jarruttaessa. Ja täällä poikkesimme ajolinjalta viisi senttimetriä, Munster sanoi.

– Nämä ovat pieniä virheitä, mutta MM-sarjassa marginaalit ovat minimaalisia. Kaikkialla pitää olla täydellinen, eikä tuollaisiin virheisiin ole varaa. Mutta hei, opimme jälleen ja tulemme vahvempina takaisin, Munster valoi uskoa.

Seuraavan kerran Munster kilpailee Kroatian MM-asvalttirallissa kahden viikon kuluttua.

Lue myös nämä