Kalle Rovanperältä ällistyttävä esitys Japanissa! ”Kaikki nyökyttelivät päitään”

Kalle Rovanperä oli loistavassa vireessä Japanin Formula Drift -osakilpailun karsinnassa Fujin radalla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Toyota GR Corollalla. Kuva: Kunihisa Kobayashi/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajaa tänä vuonna vain puolikkaan kauden rallin MM-sarjassa, joten hänellä on aikaa myös muille harrastuksille. Tänä viikonloppuna hän ”harrastelee” kakkoslajinsa driftingin parissa Japanissa.

Suomalaistähti näytti Japanin Formula Drift -sarjan avauskisan lajitteluissa, ettei hän ole tullut pelkästään pitämään hauskaa nousevan auringon maahan. Rovanperä keräsi jo ensimmäisellä vedollaan huippupisteet 92, mutta toisella ajokerralla taululle rävähti vieläkin kovemmat lukemat: 96 pistettä.

Lajitteluissa maksimipistemäärä on tasan sata.

Rovanperä osallistui viime vuonna kahteen Formula Drift -kisaan Japanissa ja nappasi niistä yhden voiton ja yhden kakkossijan. Tälläkin kertaa hän jahtaa voittoa Toyota GR Corollan puikoissa.

Rovanperän esitys karsinnoissa teki vaikutuksen paikalla olleisiin.

– Hän tekee sen niin puhtaasti, että vaikuttaa siltä, että hän vetäisi säästellen. Todella vaikuttavaa Kallelta. Kaikki tuomaritkin vain nyökyttelivät päitään, selostaja kertoi suorassa lähetyksessä.

Rovanperä oli pitkään kiinni karsinnan ykköstilassa, mutta lopulta keulaan kiilasi Hiroya Minowa, joka keräsi 98 pistettä toisesta karsintasuorituksestaan.

Fujin kilpailun pariajot järjestetään sunnuntaina.

Lue myös nämä