Suomalaiskuski kiinni palkintosijassa MM-rallissa – ”Ajaminen vain lähti luonnistumaan”

Sami Pajari on ajanut nousujohteisen kilpailun Kroatian MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun ajettuna on 12 erikoiskoetta, on Pajari Rally2-autojen luokassa kolmantena. Pajari nousi lauantaiaamun lenkillä ohi brittikuski Gus Greensmithin kanssa, joka kärsi rengasrikon. Eroa kaksikon välillä on 20,5 sekuntia suomalaisen eduksi.

Myös luokassa toisena oleva Citroenin Yohan Rossel kärsi rengasrikon, jonka myötä Pajari on enää 5,2 sekunnin päässä ranskalaisesta. Luokkaa johtavaan Nikolai Grjaziniin Pajarilla on matkaa reilu minuutti.

– Meillä oli rengasvalinta aika varman päälle, koska odotimme sadetta. Pehmeitä renkaita oli seassa ja kun esimerkiksi toinen pätkä oli kuiva, niin piti ajaa fiksusti, ettei kuluta pehmeitä loppuun. Ihan ennalta-arvattavissa oleva aikatappio se oli, Pajari selvitti aamun toisen erikoiskokeen vaisuhkoa aikaa.

Seuraavalla pätkällä Pajari kuitenkin täräytti kisan ensimmäiset luokkapohjat. Ajo kroatialaisilla asvalttiteillä on kehittynyt pikku hiljaa.

– Autoon tehtiin pieniä muutoksia, mutta en tiedä, toiko se vauhtia niinkään. Varmaan ajaminen vain lähti luonnistumaan paremmin ja tuli luottamusta. Nyt oli aika samat rengasvalinnat kaikilla, toisin kuin eilen. Sekin varmasti vaikutti, Pajari mietti.

– Jos yhtä eilistä tilannetta ei lasketa, jossa kyllä oli tilaa mennäkin leveäksi, niin on ollut koko ajan omaa ajoa, mikä hyvältä tuntuu. Ei ole ollut mitään mahdotonta puristamista.

Pajarin tavoitteena kisan viimeisille kahdeksalle erikoiskokeelle on tietenkin palkintosijan pitäminen. Harmillisesti lahtelainen ei tosin Kroatiassa sarjapisteistä aja, mutta podium olisi silti hieno saavutus kovatasoisesta luokasta.

– Ihan hyvältä se näyttää tulosten valossa. Tärkeämpää on silti, että tekeminen paranee koko ajan ja saadaan hyviä aikoja. Sitä kautta etenkin tähän aamupäivään olen tosi tyytyväinen, Pajari summasi.

– Ei nyt sinänsä harmita, ettei pisteistä ajeta. Ihan hyvältä toki näyttäisi sen suhteen, jos olisi pistekisaksi tämän valinnut. Voi olla, että Portugalissa on vielä kovempi työ päästä podiumille. Koetetaan ajaa silti sielläkin hyvin.

RC2-luokan tilanne EK12/20 jälkeen:

SijoitusKuskiTalliAika
1. Nikolai GrjazinCitroen1.43.00,9
2.Yohan RosselCitroen+59,9
3.Sami PajariToyota+1.05,1
4.Gus GreensmithSkoda+1.25,6
5. Pepe LopezSkoda+2.21,9
6. Nicolas CiaminHyundai+2.40,3
7.Lauri JoonaSkoda+3.22,3
8. Eyvind BrynildsenSkoda+3.29,5
9.Georg LinnamäeToyota+4.44,0
10.Emil LindholmHyundai+5.01,1

Lue myös nämä