MM-rallin kärkimiehellä isot panokset – joutuuko kartturi ostamaan Porschen?

Thierry Neuville oli oivassa iskussa lauantaiaamupäivän erikoiskokeilla Kroatian MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kisaa johtava Neuville, toisena ajava Elfyn Evans sekä kolmantena oleva Sebastien Ogier taistelivat lähes tasapäin aamun neljällä erikoiskokeella. Neuville sai hieman vedettyä rakoa uhkaajiinsa lenkin viimeisellä erikoiskokeella, jolla hän tykitti pohja-ajan kolmen sekunnin erolla muihin.

Neuvillen etumatka kokonaistilanteessa on nyt 4,7 sekuntia ennen Evansia. Ogier on puolestaan 11,3 sekunnin päässä kärkipaikasta.

– Minulla oli nyt parempi fiilis autossa kuin eilen, joten pystyin hyökkäämään hieman enemmän. Lenkin lopussa hyökkäsin todella kovaa lyhyillä erikoiskokeilla, jotka tunnemme hyvin, Neuville sanoi.

– Jos tekee pienenkin virheen ja on hieman liian hidas yhdessä mutkassa, silloin ei pysty ajamaan pohja-aikaa. Mutta me onnistuimme. Se oli kunnon hyökkäys, belgialainen lisäsi.

Neuvillella ja hänen kartanlukijallaan Martijn Wydaeghella on käynnissä vedonlyönti, joka koskee lenkin viimeistä erikoiskoetta. Jos Hyundai-tähti onnistuu hyvin myös pätkän toisella ajokerralla, Wydaeghen pitää suunnata autokauppaan.

– Martijn sanoi minulle nuotituksen aikana, että ”tällä pätkällä on mittaa 9,11 kilometriä ja jos ajat sillä pohja-ajan molemmilla ajokerroilla, aion ostaa ensimmäisen Porsche 911 -autoni”. Joten tietenkin tein parhaani ja onnistuin ensimmäisellä ajokerralla. Nyt peukut pystyyn, että homma toimii myös toisella vedolla, Neuville naureskeli.

– Nyt tässä on tärkeämpiäkin asioita panoksena kuin voitto, Hyundai-tähti hekotteli vielä perään.

Lauantai-iltana on jaossa ensimmäiset ehdolliset pisteet Kroatian MM-rallista yleiskilpailun tilanteen perusteella. Neuville on ennen iltapäivän lenkkiä kiinni 18 pisteessä, mutta Evans ei varmasti päästä belgialaista helpolla.

– Yritän välttää rengasrikkoja ja jatkaa hyökkäämistä. Meillä on tiukka kamppailu käynnissä. Elfyn, joka on päävastustajani MM-sarjassa, on aivan takanani, joten emme voi tehdä muuta, Neuville suunnitteli.

Lue myös nämä