Sensaatiokuljettaja latasi pohja-ajan Kroatian MM-rallissa – iski pöytään itsevarman kommentin

M-Sport Fordin sensaatiokuljettaja Adrien Fourmaux on jatkanut vahvaa tekemistään Kroatian MM-rallissa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux Kroatian MM-rallissa keväällä 2024. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux on tällä hetkellä rallissa viidentenä ja osoitti oikein hyvää vauhtia lauantaina aamupäivällä.

Ranskalainen tykitti pohja-ajan yhdeksännelle erikoiskokeelle ja peittosi rallia johtavan Hyundain Thierry Neuvillen sillä pätkällä puolella sekunnilla.

Smerovišće – Grdanjcin vajaat 16 kilometriä pitkä erikoiskoe on aina sopinut Fourmaux’lle erinomaisesti. Hän jäi tällä samalla pätkällä niukasti toiseksi vuoden 2021 Kroatian rallissa.

– Minun täytyi kostaa, Fourmaux naurahti pohja-ajastaan.

– Olin tällä pätkällä toiseksi nopein 2021, joten halusin ottaa tämän tänä vuonna nimiini. Olen tosi tyytyväinen vauhtiini sillä pätkällä, Fourmaux jatkoi itsevarmana.

Fourmaux ajoi muutenkin vahvan aamupäivän. Ranskalainen pystyi vastaamaan kärjen vauhtiin hyvin myös aamupäivän muilla pätkillä.

– Nautin todella ajamisesta. Tämä oli aika hyvä aamu, jos rehellisiä ollaan ja olosuhteet otetaan huomioon, Fourmaux totesi tyytyväisenä.

Fourmaux jatkaa rallissa edelleen viidentenä, mutta ero neljäntenä ajavavaan Hyundai-kuski Ott Tänakiin on vain 14,2 sekuntia.

– Ei tämä silti helppoa ole, kun eroa on kuitenkin se 14 sekuntia. Mutta aiomme pitää paineen yllä. Mitä tahansa voi kuitenkin vielä sattua, joten ikinä ei voi tietää. Olemme edelleen aika lähellä. Joten jos virheitä tulee, niin käytämme tilaisuutemme hyväksemme, Fourmaux suunnitteli iltapäivää.

Fourmaux’lla riittää vielä parannettavaa. Erityisesti petrattavaa riittää Stojdraga – Gornja Vasin erikoiskokeella, mikä ajetaan iltapäivän toisena pätkänä. Erikoiskokeella on mittaa reilut 20 kilometriä.

– En luottanut siellä autooni niin paljoa aamulla. Auto teki liikaa töitä. Säädöt eivät olleet siellä kunnossa, mutta se on itse asiassa ainoa pätkä, mihin kaipaisin parannusta, Fourmaux sanoi.

Ranskalaisella oli aamupäivän viimeisellä pätkällä hieman ongelmia. Fordin moottorista ei lähtenyt suorilla ihan kaikkia tehoja irti.

– Siellä oli joku vikatila, mitä en ymmärrä ollenkaan. Se oli aika outoa. Yritin vain olla menettämättä liikaa aikaa muihin verrattuna ja siinä mielestäni onnistuimme hyvin. Aamu meni kokonaisuutena ihan hyvin, mutta toisella pätkällä kärsimme suorituskyvyn puutteesta. Se oli aika ratamainen pätkä, Fourmaux kertasi.

Lue myös nämä