Sopimus kouraan! Sebastien Ogier vakuuttui maanmiehensä suorituksesta

Sebastien Ogier kilpailee kartanlukija Vincent Landais'n kanssa rallin MM-sarjassa kaudella 2023.
Sebastien Ogier ja Vincent Landais
Sebastien Ogier ja Vincent Landais. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota vahvisti perjantaina, että Ogier ajaa myös ensi vuonna valikoiduissa MM-ralleissa, kuten tänäkin vuonna. Samalla paljastui, että Landais jatkaa kahdeksankertaisen maailmanmestarin luottomiehenä.

Ogier kilpaili tänä vuonna viidessä MM-rallissa kartanlukija Benjamin Veillas’n kanssa. Kauden päätöskisassa Japanissa Ogierin rinnalle istahti Landais, joka oli aiemmin toiminut Ford-kuljettaja Pierre-Louis Loubet’n nuotinlukijana.

Ogier ja Landais olivat hyvässä vauhdissa Japanissa, mutta kisan alussa tullut rengasrikko pilasi mahdollisuudet huippusijoitukseen. Ranskalaispari otti asvalttikisasta lopulta nelostilan.

– Vincent suoriutui todella hyvin. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa, pelkkää positiivista. Hän sopi hyvin kanssani autoon, nuotit tulivat täydellisesti ja kaikki toimi erittäin hyvin, Ogier kehui kisan jälkeen.

Ogier saavutti kaudella 2022 osakilpailuvoiton Katalonian MM-rallissa sekä kakkostilat Monte Carlon ja Uuden-Seelannin kisoissa. Ensi vuonna mestari haluaa päästä jälleen voittokantaan, vaikka kaikki kisat eivät kuulukaan hänen ohjelmaansa.

– Nautin paljon siitä, että voin ajaa osittaisen ohjelman. Sen avulla voin kilpailla huipputiimin kanssa ja seurata intohimoani, mutta samalla minulla on hieman enemmän aikaa perheelleni ja muille asioille, Ogier sanoo.

– On hienoa, että voin jatkaa tiimissä. Odotan sitä, että pääsemme jälleen taistelemaan yhdessä voitoista.

Ogier jakaa ensi vuonna ajovastuuta japanilaisen Takamoto Katsutan kanssa Toyotan kolmosautossa.

– Seb tuki tänä vuonna loistavasti tiimiä, vaikka hän ajoi vain osan kaudesta. Odotan häneltä samanlaista panosta kaudella 2023. Hän ei tuonut pelkästään pisteitä vaan hän toimi myös johtajana nuoremmille tallikavereilleen, tiimipomo Jari-Matti Latvala kertoo.

– Tiimimme uusimmalla tulokkaalla Vincentillä on varmasti paljon paineita, mutta toivon, että hän pystyy Sebin kanssa auttamaan tiimiä, Latvala lisää.

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat