Sebastien Ogier pyysi anteeksi rajua purkautumistaan – ”Ongelma on silti olemassa”

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier avautui rajusti MM-sarjan rengasvalmistaja Pirellistä viime viikonloppuna.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier kärsi jo perjantaina rengasrikon, mikä tiputti miehen ulos kärkikamppailusta.

– Heidän työnsä on täysi vitsi. He eivät ota hommaansa tosissaan. Ehkä jonain päivänä muutkin alkavat puhumaan Pirellin paskasta työstä ja jokin voi muuttua. Rengasrikkojen kanssa on ihan lottoa, Ogier puhisi WRC ALL Liven lähetyksessä Japanin MM-rallissa.

Kisan jälkeen Ogier pyysi viestin tyyliä anteeksi, mutta korosti, että viesti ei silti muutu.

– Joskus kun tunteet ottavat vallan, niin puhun väärillä sanoilla. Sitä haluan pyytää anteeksi. Ongelma on silti olemassa, eikä se ole missään nimessä hyväksyttävää, Ogier sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Kukaan ei kuitenkaan uskalla ongelmasta puhua kuin minä. Kaikki tekevät parhaansa, että tämä sarja on huipputasolla. On sääli, että joudumme käyttämään jotain, mikä ei yllä samalle tasolle.

Italialaisvalmistaja tuli MM-sarjan rengasvalmistajaksi kaudelle 2021. Viiden vuoden sopimus on voimassa vuoden 2025 loppuun saakka. Edellisen vuosikymmenen ajan renkaat MM-sarjaan toimitti Michelin.

– Puolentoista vuoden aikana on nähty enemmän rengasrikkoja kuin edellisen kymmenen vuoden aikana yhteensä. Miten sen voi selittää? Ogier utelee.

– Lajin ei pitäisi pelata tällaista uhkapeliä. En ajanut tänä vuonna täyttä MM-sarjaa, mutta on aika äkkiä laskettu, kuinka paljon hävisin. Ilman että olisin ylimielinen, väitän, että olisin ollut joka kisassa podiumilla (ilman rengasrikkoja). Olisin myös muutaman kisan voittanutkin.

Ogier korostaa, ettei Pirellin renkaiden ongelmat kohdistu vain asvalttikisoihin.

– Eivät ne sorallakaan mitenkään fantastiset ole. Kenian kaltaisessa rallissa rengasrikkoja voi toki odottaa ihan jokaiselle valmistajalle, koska olosuhteet ovat niin äärimmäiset. Sen voin hyväksyä, Ogier summaa.

– Tänä viikonloppuna minulla oli kaksi rengasrikkoa. Yksi maksoi minulle paljon ja toisen vaihdoin siirtymällä. En osunut mihinkään ja kun kyseessä ei ole mikään selkeä virhe, niin se turhauttaa.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä