Sebastien Loebilla edessä merkittävä Citroen-testi

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb testaa Citroenin tämän kauden WRC-autoa jälleen keskiviikkona. Asiasta uutisoi Autosport-lehti nettisivuillaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ranskalaiskonkari Loeb hyppää Citroen C3 WRC -ajokin puikkoihin soralla. Loeb kiidättää menopeliä lähellä Barcelonaa, missä talli valmistautuu lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaan Espanjan MM-ralliin.

Viime vuodet rallicrossin ja erämaarallien parissa viettänyt Loeb testasi elokuussa ensimmäisen kerran Citroenin tämän vuoden autoa asvaltilla. Siitä lähtien on spekuloitu, onko ranskalaismestari palaamassa MM-rallien pariin ensi kaudella.

Autosportin mukaan Loebin mahdollinen paluu riippuu pitkälti siitä, kuinka keskiviikon testi sujuu. Sekä Citroen-pomo Yves Matton että Loeb itse ovat vihjailleet, että mestarikuljettaja voisi mahdollisesti yhdistää voimansa jälleen Citroenin kanssa ajamalla muutaman kilpailun ensi kaudella.

Matton kertoo odottavansa Loebin uutta testiä.

– Oli hyödyllistä saada häneltä palautetta asvalttitestistä, ja tilanne on sama, kun hän pääsee ajamaan soralla, Matton sanoi Autosportin mukaan.

Citroenin ensi kauden kuljettajakuviot ovat vielä auki. Toistaiseksi tallipomo Matton on vahvistanut ainoastaan sen, että Kris Meekelle on luvassa täysi ohjelma ensi vuoden MM-sarjassa. Lisäksi Matton on myöntänyt tallin käyvän neuvotteluja Sebastien Ogierin kanssa. Neljä edellistä mestaruutta voittanut Ogier on ajanut tällä kaudella M-Sport-tallin Fordilla.

Lue myös nämä