Nyt se varmistui – Rovanperä ajaa Walesissa ja Australiassa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilupaus Kalle Rovanperä nähdään loppukaudesta kahdessa MM-rallissa. Brittiläinen Motorsport News kertoo, että nuori keskisuomalainen ajaa M-Sportin WRC2-autolla sekä Walesin että Australian ralleissa.

Pian 17 vuotta täyttävä Rovanperä saa poikkeusluvalla ajokortin lokakuun alussa, jonka jälkeen kilpaileminen on mahdollista. Rovanperä vaihtaa Fordiin jo ensi kuussa Liepaja-rallissa, jossa suomalaistähti testailee Fiesta WRC2 -autoa MM-ralleja ajatellen.

Rovanperä täyttää 17 vuotta lokakuun 1. päivä. Heti seuraavana päivänä on edessä ajokoe. Teoriakokeen Rovanperä selvitti jo viime viikolla.

– Kalle on samalla tasolla kuin Jari-Matti (Latvala), kun hän tuli meille ensimmäistä kertaa. Siinä on aina jotain poikkeuksellista, kun näkee noin nuorien kavereiden kehityksen. On fantastista, että Kalle ajaa meillä Britanniassa ja Australiassa. Siitä varmasti tullaan puhumaan paljon, M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson sanoo Motorsport News -sivustolla.

Wilson ja manageri Timo Jouhki korostavat, että ensi kauden suhteen ei ole vielä tehty päätöksiä. Ford on epäilemättä kiinnostunut nuoren suomalaisen palveluksista, mutta Rovanperä on yhä mukana myös Hyundain nuorten kuljettajien ohjelmassa. Rovanperän lisäksi Hyundaille mielivät myös Emil Bergqvist, Gus Greensmith, Jari Huttunen, Karl Kruuda, Pepe Lopez, Pierre-Louis Loubet ja Rene Mandel.

Hyundai valitsee nuoren tähtensä lähiviikkojen aikana. Valittu kuski saa ensi kaudeksi täyden ohjelman WRC2-luokkaan.

Lue myös nämä