Kauden viimeiseen SM-ralliin 133 autokuntaa

Juha Salo
Juha Salo otti kauden avausvoittonsa Uudessakaupungissa. Kuva: Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden 2017 seitsemäs ja viimeinen osakilpailu ajetaan 29.-30. syyskuuta Tampereen ympäristössä. Lake City Rally -nimeä kantava osakilpailu houkutteli Pirkanmaan legendaarisille teille osallistujia yhteensä 133 autokunnan verran.

Mukana ovat kaikki ennakkosuosikit ja haastajat, sillä panosta riittää: ainoastaan SM2-luokassa Suomen mestaruus on jo ratkennut Eerik Pietariselle, joka vaihtaakin päätöskilpailussa SM1-luokkaan ja auton Mitsubishistä Skoda Fabiaan.

SM1-luokassa mestaruudesta kamppailevat Teemu Asunmaa ja Juha Salo, joka siirsi ratkaisun päätöskilpailuun otettuaan voiton Uudessakaupungissa. Asunmaalla on luokassa 16 pisteen kaula Saloon ennen päätöskisaa.

Oman lisämausteensa SM1-luokkaan kauden viimeisessä rallissa tuo Pietarinen, joka on dominoinut totaalisesti SM2-luokkaa. Uuteen luokkaan ja autoon siirtyminen ei ole mikään hetken hairahdus Pietariselle.

– Kesäkuussa ajetun Kouvolan SM-rallin jälkeen jo alettiin selvittää erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta Toni Gardemeisterin R5-mallin Skoda Fabia valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi, rallin nuoriin lupauksiin lukeutuva 23-vuotias Pietarinen paljastaa.

Auton vaihtuminen isosta Mitsubishin Lancer Evo 9 -mallista uudemman sukupolven rivakkaan ja kompaktimpaan Skoda Fabiaan on melkoinen muutos kuljettajallekin.

– Skoda on niin paljon ketterämpi, että sitä pitää jo ylipäänsä ajaa eri tyylillä kuin Mitsubishiä. Kouvolan jälkeen kävimme sitä jo hieman kokeilemassa ja ajamme vielä testiä ennen Tamperetta, joten jonkun verran saan kilometrejä alle, mutta toki niitä tarvitsee rutkasti lisää, että auton kanssa pääsee täysin sinuiksi, Pietarinen analysoi.

Pietarinen ei ainakaan vielä suostu raottamaan tulevaisuuttaan tai sitä, jatkuuko Skodalla ajaminen Lake City Rallyn jälkeenkin.

– Tampereelle on nyt kaiken kaikkiaan hyvät fiilikset lähteä ja kun paineita ei ole oikein mihinkään suuntaan, niin varmasti pystyy myös kisasta nauttimaan. Muutaman pätkän jälkeen nähdään, missä vauhdillisesti mennään. Tulevaisuudesta ei ole vielä mitään erikseen kerrottavaa, vaan ajetaan nyt tämä SM-kausi ensiksi pois alta. Tietysti toivotaan, että saadaan ajaa tällä kalustolla enemmänkin, Pietarinen toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat