Sebastien Loeb vertaa Hyundain ja Citroenin WRC-autoja: ”Tällä pystyy leikkimään enemmän”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb kääntää uuden lehden urallaan 44-vuotiaana.

Loeb on käytännössä koko uransa ajan edustanut ranskalaismerkkejä. Rallissa hän otti yhdeksän maailmanmestaruutta Citroenilla ja viime vuodet hän kilpaili rallicrossin MM-sarjassa Peugeot’lla. Tällä kaudella hän ajaa kuusi MM-rallia korealaismerkki Hyundain WRC-autolla.

Viime syksynä Loeb joutui miettimään tulevaisuuttaan, kun Peugeot oli päättänyt vetäytyä rallicrossin MM-sarjasta. Siinä vaiheessa hän sai yhteydenoton Hyundain WRC-tiimiltä.

– En halunnut siirtyä rata-autoilun pariin, halusin ajaa rallia. Sain soiton Hyundailta, joka tarjosi minulle kuuden rallin sopimusta. Se oli juuri sitä, mitä halusin. En olisi halunnut ajaa täyttä kautta rallin MM-sarjassa. Halusin päästä vielä nauttimaan muutamiin ralleihin, Loeb kertoi Monte Carlon MM-rallin aattona.

Loebin ohjelmassa ovat ainakin torstaina käynnistyvä Monte, helmikuussa ajettava Ruotsin MM-ralli sekä maaliskuun lopulle ajoitettu Korsikan asvalttikisa.

– Muita suunnitelmia ei ole vielä tällä hetkellä. Näistä asioista neuvottelemme myöhemmin.

Loeb ajoi viime kaudella kolme MM-rallia Citroenilla ja tykitti huikeaan voittoon Katalonian MM-rallissa. Loebin mukaan Citroenin ja Hyundain ajokeissa on paljonkin eroja.

– Tällä autolla (Hyundailla) pystyy leikkimään enemmän säädöillä kuin Citroenilla. Auto on hieman helpompi ajettava, kunhan siihen tottuu. Citroen on hieman jäykempi ja rata-automaisempi. Nautin ajamisesta tällä autolla, Loeb summasi.

Ranskalaiskonkari ajoi vielä viime viikolla Dakar-aavikkorallissa Chilessä, mistä hän lensi suoraan Ranskaan testaamaan Hyundaita puolentoista päivän ajaksi. Testin jälkeen oli vuorossa nuotitus torstaina käynnistyvään Monteen.

– Vieläkin väsyttää aikaeron vuoksi. Mutta ei tämä ole ongelma minulle, olen tottunut hyppäämään autosta toiseen.

Lue myös nämä