Saksan MM-ralli liipaisimella – ”Kaikkia mahdollisuuksia tarkastellaan”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala vauhdissa Saksan MM-rallissa elokuussa 2019. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksan hallitus päätti tällä viikolla, että yleisötapahtumia koskevat rajoitukset pysyvät voimassa lokakuun loppuun saakka. Päätös koskettaa myös Saksan MM-rallia, joka pitäisi järjestää lokakuun puolivälissä.

Rallin MM-sarjan kalenterista on peruttu jo viisi osakilpailua koronaviruksen vuoksi. Saksan asvalttikisan suhteen oli kuitenkin toiveikkuutta, mutta tuore päätös pistää rallin järjestämisen vaakalaudalle.

Saksan MM-rallin järjestäjät tiedottivat lauantai-iltana, että viranomaisten kanssa käydään jatkuvasti keskusteluja. Kisaa ei ole toistaiseksi peruttu.

Saksan osakilpailu on määrä järjestää 15.-18. lokakuuta Bostalseen ympäristössä.

– Kaikkia mahdollisuuksia tarkastellaan ja ideoita kehitetään, jotta ralli pystyttäisiin järjestämään siten, että sosiaalinen etäisyys ja hygieniasäädökset otetaan huomioon, järjestäjät kertoivat tiedotteessaan.

Mikäli Saksan ralli jää ajamatta syksyllä, kilpailua ei nähdä pariin vuoteen MM-sarjassa. Kilpailuja on tarkoitus kierrättää tulevina vuosina, ja kaudella 2021 on Saksan rallin vuoro olla sivussa MM-sarjasta.

Lue myös: FIA nimesi yhdeksän MM-rallia ensi vuodelle – viimeisistä paikoista luvassa hurja taistelu

Loppukauden kisoista vain kolme on alkuperäisillä paikoillaan: Turkki, Saksa ja Japani. WRC-promoottori ja Kansainvälinen autoliitto FIA käyvät parhaillaan neuvotteluja MM-sarjan ulkopuolisten rallien kanssa. Näin loppukauden kilpailumäärää olisi mahdollisuus kasvattaa.

Lue myös: Rallin MM-sarjaan uusia linjauksia – loppukauden kalenteri yhä arvoitus

Katso alta, miten Kalle Rovanperä kiidätti Toyota Yaris WRC:tä tämän viikon testeissä Keski-Suomessa

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

Lue myös nämä