Rallin MM-sarjaan uusia linjauksia – loppukauden kalenteri yhä arvoitus

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri ei paljastunut vielä perjantaina Kansainvälisen autoliiton FIA:n maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa.

Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuun puolivälistä lähtien koronaviruksen vuoksi. Sen jälkeen kaudelta 2020 on peruuntunut jo viisi MM-rallia ja kahta on siirretty. Peruuntuneiden rallien joukossa on Suomen osakilpailu, jonka piti olla ohjelmassa elokuun alussa.

Maailman moottoriurheiluneuvoston odotettiin tekevän perjantaina päätöksiä loppukauden kalenterista, mutta näin ei lopulta käynyt. FIA kertoo tiedotteessaan, että tilannetta pitää arvioida uudelleen koronatilanteen vuoksi.

Loppukauden kalenterissa on enää kolme osakilpailua alkuperäisillä paikoillaan: Turkki, Saksa ja Japani. Alkukaudella ehdittiin ajamaan vain kolme rallia ennen koronan aiheuttamaa taukoa, joten osakilpailut ovat vaarassa jäädä vähiin.

Tämän vuoksi FIA ja MM-sarjan promoottori ovat ryhtyneet etsimään mukaan uusia kilpailuja MM-sarjan ulkopuolelta. Rallijärjestäjät Virossa, Belgiassa ja Latviassa ovat vahvistaneet käyvänsä neuvotteluita promoottorin kanssa. Päätöksiä mahdollisista uutuuskisoista joudutaan vielä odottamaan.

Lue myös: Panokset kovenevat Virossa: MM-rallille miljoonatuki valtiolta, järjestäjät avasivat suunnitelmiaan

Perjantaina tehtiin kuitenkin linjauksia rallin MM-sarjan loppukautta varten. WRC-tallien käyttämien moottoreiden määrää rajoitetaan, mikäli tällä kaudella ajetaan korkeintaan kahdeksan osakilpailuja. Tämän hetken säännöt sallivat kolme moottoria kauden aikana, mutta jos kauden kilpailumäärä jää kahdeksaan tai sen alle, moottoreita saa käyttää maksimissaan kaksi.

Katso alta, miten Sebastien Ogier kiidätti Yaris WRC:tä tiistaina lähellä Korpilahtea. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342497″ ap mute]

 

Lisäksi kustannuksia pyritään leikkaamaan rajoittamalla ralleja edeltäviä testejä. Jokaisen WRC-tallin kuljettaja saa testata kalustoa vain yhden päivän ajan ennen Euroopassa ajettavia osakilpailuja.

Kokouksessa vahvistettiin myös ensimmäiset osakilpailut kaudelle 2021. Ensi kauden ohjelmaan kuuluvat ainakin Monte Carlon, Suomen, Portugalin, Ruotsin, Kenian, Espanjan, Italian, Japanin ja Australian osakilpailut. Näiden rallien ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin.

Lue myös: Toyota-tähti Sebastien Ogier avasi suunsa poikkeuksellisista suunnitelmista: ”Kuulostaa oudolta”

Lue myös nämä

  • Uusimmat