Epätietoisuus piinaa Tommi Mäkisen WRC-tiimiä – ”Porukka kysymysmerkkejä täynnä

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA ei ilmoittanut vielä perjantaina maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksen jälkeen, miten ja missä rallin MM-sarja jatkuu.

WRC-autot jäivät tehtailleen kotiuduttuaan Meksikon MM-rallista maaliskuussa. Tällä viikolla sekä Toyota että Hyundai ovat testanneet kalustoaan Suomessa, mutta esimerkiksi brittiläinen M-Sport Ford ei ole vielä käynnistänyt toimintojaan. Suurin osa M-Sportin väestä on ollut lomautettuna koko kevään ja alkukesän.

Katso miten Kalle Rovanperä kiidätti Yaris WRC:tä tämän viikon testeissä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Tommi Mäkisen johtama Toyota on pitänyt väkeä töissä, mutta juuri enempää valmisteltavaa ei ole. Nyt kun MM-kauden jatko on yhä epäselvä, on tilanne tallille hankala. Vaikka alkuviikosta Mäkisellä ei ollut vielä tietoa, että MM-kalenterin päätökset loppukauden osalta viivästyvät tämän kauden osalta lisää, oli kolmen kuukauden koronatauko aiheuttanut jo päänvaivaa.

– Kyllähän porukka on aika lailla kysymysmerkkejä täynnä. Aika haasteellista on ollut, ja vaikka meillä onkin ollut kiirettä ja välillä täysi touhu päällä, nyt on vähän tasoittunut. Nyt pääsemme jo vähän hengähtämään, mutta nopeasti tulee fiilis, että mitäs tässä oikein tapahtuu vai tapahtuuko mitään, Mäkinen totesi Rallit.fille tämän viikon testeissä.

– Kukaan ei tiedä, eikä selkeitä vastauksia ole tulevaisuudesta. Tulee monia ajatuksia mieleen yhdellä jos toisella.

Lue myös: FIA nimesi yhdeksän MM-rallia ensi vuodelle – viimeisistä paikoista luvassa hurja taistelu

Sosiaalisessa mediassa on kirjoitettu, että FIA ja WRC-promoottori saattavat venyttää päätöstä kauden lopun kisakalenterin suhteen kesäkuun loppuun asti. Eli vielä on epätietoisia aikoja luvassa WRC-talleille.

Mäkisen tiimin osalta yksi tärkeä asia on kuitenkin järjestyksessä. Koronapandemian takia nimittäin myös varaosia toimittavat alihankkijat ovat ajaneet toimintansa alas. Vaikka kausi vielä käynnistyisi, ei Mäkisen tallille ole kiirettä saada lisää osia.

– Meillä on aika hyvä tilanne sen suhteen. Ei ole paljon tarpeita, sillä meiltä löytyy varastosta melkein vuoden tarpeet. Emme tarvitse isoja juttuja, jos kausi käynnistyy, Mäkinen sanoi.

– Toki nyt ei tarvita mitään, kun mitään ajeta. Varmasti myös alihankkijat lähtevät heti töihin, kun tilanne paranee ja muutkin lähtevät töihin.

Lue myös: Rallin MM-sarjaan uusia linjauksia – loppukauden kalenteri yhä arvoitus

Lue myös nämä

  • Uusimmat