Toyotan WRC-tiimi muisti upealla tavalla Jari-Matti Latvalaa ennätyksestä – ”Sinulla on puoli tuntia aikaa nauttia”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala sai tiimiltä muistolaatan ennätyksen kunniaksi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalasta tulee torstaina rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja.

Latvala starttaa jo uransa 197. MM-osakilpailuun, kun Ruotsin MM-ralli käynnistyy testierikoiskokeella ja lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Tuurilainen jättää tilastossa taakseen espanjalaisen Carlos Sainzin, joka ajoi urallaan 196 MM-rallia.

Latvalan nykyinen työnantaja Toyota muisti kuljettajaa upealla tavalla Ruotsin rallin aattona. Tiimi oli koostanut Latvalan MM-rallivuosista videon, jonka suomalaiskuski katsoi mediaväen ympäröimänä.

– Videosta tuli tosi hyvä ja iloinen fiilis. Onhan näitä vuosia tässä mennyt. Paljon on ajettu, mutta paljon on myös saavutettu. Hienoja muistoja, Latvala fiilisteli Rallit.fille.

Videoesityksen jälkeen Toyotan urheilutoimenjohtaja ja entinen huippukartturi Kaj Lindström piti Latvalalle lyhyen puheen, jonka hän päätti ytimekkäästi.

– Jari-Matti, sinulla on nyt puoli tuntia aikaa nauttia tästä ennätyksestä, mutta sen jälkeen sinun pitää palata takaisin töiden pariin, Lindström murjaisi ja antoi muistolaatan Latvalalle.

Latvalan ennätysseremoniaa oli seuraamassa myös Marcus Grönholm, joka tekee yhden kilpailun mittaisen paluun MM-rallisarjaan Ruotsissa Toyotalla. Grönholm voitti aktiiviurallaan kaksi maailmanmestaruutta, mutta starttien määrässä hän on Latvalaa yli 40 rallia perässä. Suomalaiskuskit vitsailivat asiasta keskenään, kun Latvala leikkasi siivun ennätyksen kunniaksi tilaisuuteen tuodusta kakusta.

Marcus Grönholm ja Jari-Matti Latvala
Marcus Grönholm ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen

– En ole vielä maailmanmestaruutta voittanut, mutta jollain muulla alueella olen pärjännyt Marcusta paremmin, Latvala naureskeli.

Samaan hengenvetoon Latvala tunnusti, että se kirkkain kruunu puuttuu yhä hänen uraltaan.

– Onhan se hienoa rikkoa ennätyksiä, mutta jos olet maailmanmestari, sinut muistetaan eri tavalla kuin hopea- tai pronssitiloista. Ihmiset muistavat sen, kuka on voittanut maailmanmestaruuden, mutta he eivät pysty muistamaan, kuka oli kolmas tai toinen sarjassa. Se on vaan fakta.

Lue myös nämä