Sebastien Ogier haki Toyotan WRC-auton rajoja Suomessa, ja hankikin hieman pöllähti – ”Taisitte olla siellä kuvaamassa”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Tomi Saukkonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier otti perjantaina tuntumaa Toyota Yaris WRC -autoon Keski-Suomessa.

Kuusi kertaa rallin maailmanmestaruuden voittanut Ogier ajaa ensi kauden Tommi Mäkisen johtaman tiimin kuljettajana. Ogier testasi ensimmäisen kerran Yarista kaksi viikkoa sitten asvaltilla Ranskassa ja nyt ranskalainen pääsi viilettämään uudella työvälineellään talvisissa olosuhteissa Saarijärvellä.

– Olosuhteet olivat haastavat tänään, koska tielle satoi tuoretta lunta. Opettelemme vielä autoa ja tarvitsen kilometrejä, jotta voin täysin luottaa autoon. Olen kuitenkin huomannut, että autossa on potentiaalia, Ogier kertoi.

– Se on hyvä asia, että olemme ajaneet paljon kilometrejä jo tämän vuoden puolella, jotta pystymme oppimaan auton ominaisuudet mahdollisimman nopeasti.

Uuden sukupolven WRC-autot tulivat rallin MM-sarjaan vuonna 2017. Ogier ajoi vuosina 2017 ja 2018 maailmanmestariksi M-Sportin Ford Fiesta WRC -autolla ja päättyneellä kaudella hän otti MM-sarjan kolmostilan Citroen C3 WRC:llä. Ranskalaistähden mukaan autoja on vaikea verrata toisiinsa.

– Pidän siitä, että tämä auto reagoi nopeasti ohjaukseen. Siihen pitää kuitenkin sopeutua. Tarvitsen vielä aikaa, mutta minulla on intoa kuin nuorella kuljettajalla, tällä viikolla 36 vuotta täyttänyt Ogier myhäili.

Ogier sääti ahkerasti Toyota Yarista perjantain testirupeamansa aikana. Mestaripilotti kiidätti näyttävästi autoaan nopealla tieosuudella, ja välillä hankikin hieman pöllähti. WRC-auto spinnasi puolittain tiellä, mutta se ei hetkauttanut kokenutta kuljettajaa.

Katso alta video Sebastien Ogierin testipäivästä. Videolla näkyy, kuinka Ogier spinnasi testissä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,301108″ ap mute ]

 

– Taisitte olla juuri siinä mutkassa kuvaamassa, Ogier huikkasi hymyssä suin ajaessaan takaisin varikolle.

– Meillä oli aamulla muutamia tilanteita. Pito vaihteli paljon, ja hain vielä rajoja varsinkin auton perän kanssa, koska en luottanut perään täysin. Meille tuli pieni pyörähdys, kun osuimme penkkaan, mutta ei mitään sen vakavampaa. Tärkeintä on se, että pystyimme jatkamaan ja keräämään kilometrejä, Ogier summasi.

Ogier ja hänen tallikaverinsa Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä ajavat vielä yhden testirupeaman ennen Monte Carlon MM-rallia, joka ajetaan kuukauden kuluttua.

Lue myös: Lähtisitkö kyytiin? Tältä näyttää Kalle Rovanperän meno pelkääjän penkiltä (video)

Lue myös: Näin käskyttää walesilaiskuski Toyota Yaris WRC:tä Keski-Suomen lumilla (videot)

Lue myös nämä

  • Uusimmat