Ruotsalaiskuskille unelmien tilaisuus – ajaa kaksi kisaa WRC-autolla

Pontus Tidemand
Pontus Tidemand. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta tuttu ruotsalaiskuski Pontus Tidemand ajaa ainakin kaksi kauden ensimmäistä kisaa WRC-kalustolla. 

Vuoden 2017 WRC2-luokan maailmanmestari ajaa Monte Carlossa tammikuun lopussa sekä kotimaassaan Ruotsissa M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä.

28-vuotias Tidemand ei halunnut jatkaa WRC2-luokassa tulevalla kaudella ja päätti sen vuoksi sopimuksensa Skodan kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2014, kun Tidemand pääsee näyttämään osaamisensa WRC-autolla. Neljä vuotta sitten Tidemand oli kotikisassaan yksityistiimin Fordilla kahdeksas.

– En halua mitään muuta kuin saavuttaa unelmani ja olla jonain päivänä maailmanmestari. Se tarkoittaa, että minun on otettava askel eteenpäin ja pois turvalliselta alueelta, Tidemand sanoo verkkosivuillaan.

– Me löysimme hienon ratkaisun, ja olen todella kiitollinen Malcolmille (tallipomo Wilson) tästä mahdollisuudesta. Monte Carlossa keskitymme hakemaan kokemusta, jotta auto tuntuu mahdollisimman hyvältä ennen Ruotsin rallia. Siellä haluan olla niin hyvin valmistautunut kuin mahdollista ja haluan taistella tosissani hyvistä sijoista, Tidemand jatkaa.

M-Sportin ensi kauden kuviot ovat selviämässä. Tallipomo Wilson kertoi aiemmin, että tiimi joutuu hakemaan Kansainväliseltä autoliitolta lisäaikaa ilmoittautumiseen MM-sarjaan. Perjantaina kuitenkin uutisoitiin, että FIA on vahvistanut neljän valmistajan olevan mukana MM-sarjassa kaudella 2019.

M-Sportilla on sopimus Teemu Sunisen kanssa ensi vuodesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat