Riku Tahko sortui tyhmään virheeseen SM-rallissa – suitsutti katsojien toimintaa: ”Hyvä, etteivät vielä kiillottaneet autoa”

Riku Tahko kiepautti kilpurinsa katolleen viikonloppuna ajetussa Pohjanmaan SM-rallissa.
Riku Tahko
Riku Tahko. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Tahko lähti tavoittelemaan hyvää sijoitusta Seinäjoen ympäristössä ajetusta kilpailusta, mutta hän koki pettymyksen heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Ajovirhe johti reippaaseen aikatappioon.

– Maalipäässä tein tyhmän virheen vasen oikea -mutkayhdistelmässä. Oikaisin oikealle kääntyvässä mutkassa sieltä mistä muutkin, mutta rengas nappasi ojan reunaan, ja auto alkoi pyörähtää tiellä. Keula valahti siitä ojaan, ja auto kääntyi katolleen hiljaisesta vauhdista, Tahko kertasi tiedotteessaan.

– Onneksi suomalaiset rallikatsojat näyttivät, mistä heidät on tehty, ja nostivat auton nopeasti takaisin renkailleen. Hyvä, etteivät vielä kiillottaneet autoakin siinä neljässä minuutissa, kiitteli Tahko.

Tahko menetti ulosajossa nelisen minuuttia aikaa, mutta auto säilyi ajokuntoisena. Perjantain kahden erikoiskokeen jälkeen auto saatiin vielä iltahuollossa kuntoon lauantaita varten.

Lauantain kuudella erikoiskokeella Tahko oli jokaisella erikoiskokeella viidenneksi tai kuudenneksi nopein. Lopputuloksissa Tahkon nimi oli SM1-luokan seitsemännellä sijalla ja yleiskilpailussa hän oli 18:s.

– Olen urallani ajanut tarpeeksi ”vitossijoja” ja olen pyrkinyt nyt tekemisilläni siihen, että jatkossa ajamme paremmista sijoituksista. Se vaatii tässä luokassa kovaa yritystä. Pisteitä on kuitenkin kerättävä, eikä tällaisiin ajovirheisiin enää tällä kaudella ole varaa.

– Vaikkei lopussa mahdollisuutta ollut hyviin sijoituksiin, saimme hyvää kokemusta uudesta autosta soralla, Tahko summasi.

Skoda-kuljettaja Lauri Joona voitti Pohjanmaa-rallin 5,8 sekunnin erolla Teemu Asunmaahan, joka jatkaa SM-sarjan kärjessä. Jari Huttunen otti kolmossijan Seinäjoella.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rallin SM-sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Joensuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat