Quantcast

Hyundai vahvisti kuljettajakokoonpanonsa Safari-ralliin

Hyundain WRC-talli starttaa odotetulla kuljettajakolmikolla Kenian Safari-ralliin, joka on ohjelmassa kuukauden kuluttua.
Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Kenian Safari-rallissa kesäkuussa 2022. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville ja Esapekka Lappi osallistuvat tänä vuonna jokaiseen MM-ralliin. Keniassa kaksikko saa rinnalleen Dani Sordon, joka kilpailee tallin kolmannella Rally1-autolla savannilla.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul vahvisti hiljattain, että talli etsii parhaillaan uutta kuljettajaa jakamaan ajovastuuta kolmosautossa Sordon kanssa. Pestiä hoiti aiemmin Craig Breen, joka menetti huhtikuussa henkensä traagisessa testionnettomuudessa Kroatiassa.

Hyundai-pestiin on yhdistetty muun muassa suomalaiskuljettajat Teemu Suninen ja Emil Lindholm.

– Se on varmaa, että Dani ei aja kaikkia ralleja tänä vuonna. Tutkimme parhaillaan vaihtoehtoja ja ilmoitamme asiasta aikanaan, Abiteboul sanoi Portugalin MM-rallin yhteydessä.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Sardinian saarella Italiassa. Kenian Safari-ralli on ohjelmassa juhannusviikonloppuna 22.-25. kesäkuuta.

Safari-ralli järjestetään jälleen Naivashan kaupungin ympäristössä. Hyundai-kuljettajista Lappi ei ole koskaan aiemmin osallistunut haastavaan sorakilpailuun.

Toyotan Kalle Rovanperä voitti Safari-rallin viime kesänä. Toyota otti tuolloin kilpailussa neloisvoiton.

Katso alta kooste vuoden 2022 Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat