Hyundai vahvisti kuljettajakokoonpanonsa Safari-ralliin

Hyundain WRC-talli starttaa odotetulla kuljettajakolmikolla Kenian Safari-ralliin, joka on ohjelmassa kuukauden kuluttua.
Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Kenian Safari-rallissa kesäkuussa 2022. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville ja Esapekka Lappi osallistuvat tänä vuonna jokaiseen MM-ralliin. Keniassa kaksikko saa rinnalleen Dani Sordon, joka kilpailee tallin kolmannella Rally1-autolla savannilla.

https://twitter.com/HMSGOfficial/status/1660555238992928772?s=20

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul vahvisti hiljattain, että talli etsii parhaillaan uutta kuljettajaa jakamaan ajovastuuta kolmosautossa Sordon kanssa. Pestiä hoiti aiemmin Craig Breen, joka menetti huhtikuussa henkensä traagisessa testionnettomuudessa Kroatiassa.

Hyundai-pestiin on yhdistetty muun muassa suomalaiskuljettajat Teemu Suninen ja Emil Lindholm.

– Se on varmaa, että Dani ei aja kaikkia ralleja tänä vuonna. Tutkimme parhaillaan vaihtoehtoja ja ilmoitamme asiasta aikanaan, Abiteboul sanoi Portugalin MM-rallin yhteydessä.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Sardinian saarella Italiassa. Kenian Safari-ralli on ohjelmassa juhannusviikonloppuna 22.-25. kesäkuuta.

Safari-ralli järjestetään jälleen Naivashan kaupungin ympäristössä. Hyundai-kuljettajista Lappi ei ole koskaan aiemmin osallistunut haastavaan sorakilpailuun.

Toyotan Kalle Rovanperä voitti Safari-rallin viime kesänä. Toyota otti tuolloin kilpailussa neloisvoiton.

Katso alta kooste vuoden 2022 Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat