Ranskalaiskuski valloitti Monzassa WRC3-tittelin huiman taiston jälkeen – ”Se oli ihan hullua”

Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: AciRallyMonza
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruudesta nähtiin huima kamppailu ranskalaiskuski Yohan Rosselin ja puolalaisen Kajetan Kajetanowiczin välillä Monzan MM-rallissa viime viikonloppuna.

Rossel otti kisan alussa luokkajohdon haltuunsa ja kasvatti sen lauantain puoliväliin mennessä hieman yli 22 sekuntiin Skoda-kuski Kajetanowicziin nähden. Puolalainen ei kuitenkaan luovuttanut ja kamppaili takaisin vain 2,6 sekunnin päähän ennen kolmea sunnuntain viimeistä erikoiskoetta.

Ennen viimeistä pätkää Kajetanowicz johti 1,6 sekunnilla, mutta niin vain Citroenilla ajava Rossel hilasi itsensä vielä ohi ja mestariksi.

Tasapisteissä Monzan kisaan lähtenyt kaksikko joutui luokan voittotaistelussa antautumaan lopulta isäntämaan Andrea Crugnolalle. Rossel puolestaan pokkasi mestaruuden sijoittumalla WRC3-luokassa Monzassa toiseksi vain 3,1 sekunnin erolla Kajetanowicziin.

– Fiilis rallin lopussa oli ihan hullu. Ennen viimeistä pätkää tilanne oli niin äärimmäisen tiukka. Minulla oli vain yksi tavoite eli puskea aivan täysillä. Power Stage tulikin ihan täydellisesti, Rossel hehkutti rallin jälkeen.

Rossel oli vuoristopätkillä omaa luokkaansa, mutta Monzan legendaarisella moottoriradalla tilanne tasoittui sekä perjantaina että lauantaina.

– Vuoristoerikoiskokeet sujuivat mallikkaasti. Andrea oli monesti minua nopeampi, mutta sillä ei ollut kokonaisuuden kannalta väliä. Radalla suorituskykyni ei riittänyt, Rossel niputti yhteen.

– Teimme hurjasti töitä perjantai-illan huollosta, jotta olisimme saaneet radalle säätöjä paremmiksi. Se olikin lauantaina parempi, mutta taisto oli tosi tasaista. Kajetan ajoi loistavasti, joten on upeaa päättää kausi näin.

Ensi vuonna Rossel tähyää WRC2-luokkaan samaisella Citroenin kalustolla.

– Luulisin, että ajan WRC2-luokkaa Citroenilla, mutta se ei ole vielä varmaa. Asia pitäisi kuitenkin päättää aika nopeasti, sillä Monte Carlon ralliin ei ole kuin muutama kuukausi aikaa. Jos haluamme voittaa siellä, meidän on aloitettava valmistautuminen heti. Nyt kuitenkin juhlin. Katsotaan kautta 2022 parin päivän päästä, Rossel summasi.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393463″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat