Ranskalaiskuski teki huiman tempun MM-rallissa – ”Itseluottamus autossa oli hullulla tasolla”

Ranskalainen Yohan Rossel säväytti Sardinian MM-rallin WRC2-luokassa reilu viikko takaperin.
Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka Sami Pajari voittikin luokan näytöstyyliin, oli myös Rosselin nousu palkintopallille ehdottomasti kovan luokan temppu. Citroen-kuljettaja kärsi jo kolmannella erikoiskokeella perjantai-iltana rengasrikon, jonka myötä tippui yli kahden minuutin päähän kärjestä.

Lauantaina Rossel aloitti päättäväisen kirin kohti kärkitiloja. Mies tykitti kaikille päivän kahdeksalle pätkälle ylivoimaiset luokkapohjat. Toki ranskalaisen urakkaa helpotti, ettei Pajarin tarvinnut hyökätä täysillä, vaan suomalainen keskittyi varmistelemaan johtoasemaansa.

– Paras tunne on tietenkin aina, kun ajaa kisan johdossa, mutta kyllä lauantai oli unohtumattomin päivä toistaiseksi urallani sorapinnalla. Itseluottamus autossa oli uskomatonta ja puskin aivan rajoilla, Rossel huokaisi kisan jälkeen.

– Fiilis autossa oli mieletön ja luotto hullulla tasolla. Myös tiimi teki täydellistä työtä. Aiemmin tuollainen tunne on ollut asvaltilla, mutta nyt olen saanut saman fiiliksen myös soralle.

Lopulta Rossel nousi luokassaan toiseksi. Eroa kisan voittaneeseen Pajariin jäi 32,3 sekuntia. Espanjalaiskuski Jan Solans jäi puolestaan seitsemän sekuntia Rosselista.

Rossel muistetaan takavuosilta erityisesti asvalttispesialistina, mutta myös soravauhti on noussut. Ranskalainen kuitenkin myöntää, ettei kesän nopeisiin soraralleihin kannata lähteä ajamaan pisteistä.

– Suunnitelmissa on ajaa soralla Kanariansaarilla heinäkuussa ja sitten ehkä Suomen ralli, mutta en aja siellä pisteistä. Se kisa olisi vain oppia varten, sillä kyseessä on toinen osallistumiseni Suomen ralliin. Tavoitteena on pienentää eroa kärkeen paikallisiin kavereihin verrattuna, Rossel suunnitteli.

WRC2-luokan mestaruustaistosta on luvassa huima kamppailu. Kun eri kuljettajat ajavat eri ralleja kauden aikana, on pistetilanteessa aina heittoja. Joka tapauksessa Rosselilla on nyt vyöllään yksi voitto ja kaksi hopeatilaa.

– On vaikea sanoa, onko mestaruustaisto missä tilanteessa, koska eri kuskit ajavat eri ralleja kuin minä. Meillä on kuitenkin ollut hyvä vauhti joka alustalla, joten tavoitteena on voittaa enemmän myös soralla, seuraavan kerran pisteistä todennäköisesti vasta Kreikan rallissa ajava Rossel mietti.

– Oli upea tulos minun kannaltani, että pystyin ajamaan toiseksi ison ongelman jälkeen avauspäivänä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat