Rallipaluun tekevä Lancia rekrytoi legendan riveihinsä

Perinteikäs rallimerkki Lancia ilmoitti hiljattain palaavansa takaisin pikataipaleille, kun italialaismerkki tiedotti Ypsilon Rally4 -projektistaan.
Lancia Ypsilon Rally4
Lancia Ypsilon Rally4. Kuva: Stellantis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nyt Lancia on rekrytoinut riveihinsä kovan luokan tekijän, sillä rallilegenda Miki Biasion on palkattu tiimiin muun muassa nuorten kuskien tueksi. Itsekin Lancialla vuosia ajaneen 66-vuotiaan italialaisen tehtävänä on tuoda kokemuksensa ja asiantuntemuksensa tallin tuleville kuljettajille.

– Tämä on minulle iso kunnia, että voin tukea Lancian tiimiä. Tarkoituksena on tukea auton säädöissä ja Ypsilonin ajettavuuden kanssa. Näin voimme taata kuljettajille mahdollisimman aidon ja upean ajofiiliksen, Biasion sanoo rallin EM-sarjan sivuilla.

– On hienoa päästä työskentelemään koko Stellansis-ryhmittymän kanssa. Tarkoituksena on maksimoida auton suorituskyky niin säätöjen kuin myös jarrutusten ja moottorin kalibroinnin suhteen. Toivottavasti voin inspiroida nuoria kuskeja, kun he tekevät matkaansa kohti ammattilaisuutta ja kenties mestaruuksia.

Biasion voitti ensimmäisellä Lancia-kaudella vuonna 1983 rallin Euroopan mestaruuden. Vuosina 1988-89 Biasion juhli Lancian ratissa kahta MM-titteliä.

– Lancian voitot ja kilpailut ovat tulleet takaisin! Olen enemmän kuin mielissäni, että saan olla osa tätä matkaa, Biasion hehkuttaa.  

Myös Lancian brändin toimitusjohtaja Luca Napolitano on Biasionin ”paluusta” Lancialle innoissaan.

– Luonnollisesti vain Miki Biasion on oikea edustaja tälle comebackille. Hän on kuitenkin kaikkien aikojen menestynein italialainen kuljettaja, joka auttoi tekemään Lanciasta brändin, mikä on voittanut eniten urheilun historiassa, Napolitano korostaa.

– Hänen vuosien kokemuksensa Lancian kanssa on elintärkeää auton kehitystyön kannalta. Tämä on uusi luku brändimme historiassa. Sitä kuvaa kunnianhimo, pragmatismi ja nöyryys, jotka ovat täysin linjassa brändimme DNA:n kanssa.

Lancian uusi Ypsilon Rally4 HF on määrä julkistaa ensi vuonna samaan aikaan katuversion kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat