Ranskalaiskuski jatkaa tutussa haalarissa rallin MM-sarjassa – ”Teemme kaikkemme mestaruuden eteen!”

Ranskalainen Yohan Rossel jatkaa myös kaudella 2024 Citroenin kalustolla.
Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen kuuluu Stellantis-konserniin, joka tiedotti Rosselin sopimuksesta maanantaina. Kalusto siis säilyy Rosselin alla samana, mutta ensi vuonna Citroenin autoja MM-sarjassa ajattaa belgialainen DG Sport.

Rossel on ajanut saman konsernin autoilla Citroenilla sekä Peugeot’lla koko uransa ajan vuodesta 2013 lähtien. Kaudella 2021 Rossel voitti WRC3-luokan ja oli tänä vuonna WRC2-luokassa pronssilla.

– Olen todella ylpeä luottamuksesta, jota Stellantis on jälleen kerran minulle osoittanut. Ensi vuonna tulee täyteen kymmenen vuotta heidän autoillaan. Kunnioitus on molemminpuolista, luotettavuus ja tasaisuus ovat minulle tärkeitä. Siksi oli hyvin loogista jatkaa Citroenilla, Rossel hehkuttaa.

Rossel saa ensi kaudeksi uuden tallikaverin, kun aiemmin pääsääntöisesti Skodan kalustolla ajanut Nikolai Grjazin vaihtaa leiriä.

– Ensi kausi on varmasti jälleen kerran todella tiukka, mutta Nikolai tuo tiimiimme ison edun. Hän on ajanut paljon kisoja ja pystyy varmasti kehittämään autoa kaikilla alustoilla. Se oli minun tärkeä toiveeni, koska tarvitsemme jonkun, joka ajaa paljon, Rossel sanoo.

– Nikolai on myös loistotyyppi, joten on hienoa saada hänet tiimimme.

Ensi kaudella Rossel jahtaa vain mestaruutta. Tämä vuosi alkoi loistavasti voitoilla Monte Carlossa ja Kroatiassa, mutta ulosajo Keski-Euroopan rallissa lokakuussa pilasi mestaruushaaveet lopullisesti.

– Tavoite on tehdä kovasti töitä yhdessä ja voittaa. Sen ainakin tiedän, että tiimi puskee kovasti töitä koko ajan, Rossel vakuuttaa.

– Tiedostamme hyvin, missä olemme vahvoja ja missä meillä riittää vielä kehitettävää. Sarjamme on niin tasainen, että on jo hieno saavutus, jos pääsee toistuvasti kolmen parhaan joukkoon. Me pyrimme tekemään kaikkemme mestaruuden eteen ja haluamme ajaa voitosta joka kisassa.

Rallin MM-sarjan uusi kausi starttaa tammikuussa ikonisella Monte Carlon osakilpailulla. Sekä Grjazin että Rossel aloittavat valmistautumisen uuteen WRC2-kauteen jo ensi viikonloppuna Ranskassa ajettavalla Hivernal du Devoluy -kisalla.

Lue myös nämä