Konkarikuski suostui WRC-tallin ”one more year” -pyyntöön: ”Haluan auttaa tallin takaisin ykköseksi”

Espanjalaiskonkari Dani Sordon pitkä ura rallin MM-sarjassa jatkuu.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

40-vuotiaan Sordon uran jatkosta on spekuloitu pitkin vuotta. Mies oli yhdessä vaiheessa jo itsekin lopettamisen puolella, mutta legendaarinen ”one more year” houkutti liikaa.

Sordo jakaa kaudella 2024 Hyundain WRC-tallin kolmatta Rally1-autoa yhdessä Andreas Mikkelsenin ja Esapekka Lapin kanssa. Hyundai on kaavaillut Sordon ohjelmaan hitaampia soraralleja.

Kantabriasta kotoisin oleva Sordo on varsinkin vanhemmalla iällä erikoistunut karkeisiin ja teknisiin sorakisoihin. Mies osaa käyttää erinomaisesti lähtöpaikkansa hyväkseen, josta osoituksena ovat muun muassa kausien 2019-20 MM-rallivoitot Sardiniassa. Tällä kaudella Sordo ylsi podiumille jälleen kerran Sardiniassa sekä myös Kreikassa.

– Olen todella onnellinen, että saan jatkaa Hyundailla ja voin auttaa tiimiä saavuttamaan tavoitteensa kaudella 2024, Sordo kommentoi.

– Rallit, joihin tulen osallistumaan, sopivat hyvin ajotyylilleni. Se antaa minulle paljon itseluottamusta, jotta voin tuoda mahdollisimman paljon pisteitä tallille.

Hyundai on lyönyt kaikki likoon, jotta se palaisi valmistajien mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Kolmatta autoa jakaa menestysvuosien tavoin jälleen kolme eri kuskia. Ykköskuskeina tuikkivat puolestaan tiimin monivuotinen johtotähti Thierry Neuville sekä talliin palaava vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak.

– Olen ollut osa Alzenaun (Hyundain päämaja Saksassa) perhettä jo yli kymmenen vuotta ja päässyt nauttimaan menestyksen vuosista 2019 ja 2020, Sordo muistelee.

– Aion tehdä kaikkeni, jotta voin auttaa tiimiä palaamaan ykköseksi.

Rallin MM-sarjan kausi 2024 starttaa legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla tammikuun lopulla.

Lue myös nämä