Rallivoittaja Ott Tänak antoi erityistunnustuksen Esapekka Lapille

Janne Ferm, Esapekka Lappi, Martin Järveoja ja Ott Tänak
Janne Ferm, Esapekka Lappi, Martin Järveoja ja Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak teki Suomen MM-rallissa sen, mitä häneltä odotettiinkin.

Toyota-kuljettaja Tänak ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä kilpailussa ja kasvatti MM-pistejohtoaan. Tänakin voittomarginaali Citroenin Esapekka Lappiin oli lopulta 25,6 sekuntia.

Tänak kävi tiukkaa kymmenyskamppailua Lappia sekä tallikavereitaan Jari-Matti Latvalaa ja Kris Meekeä vastaan perjantaina ja lauantaina. Tänak otti kärkipaikan haltuunsa vasta 14. erikoiskokeella, jolla Latvala kärsi rengasrikon, ja Meeke keskeytti.

– Viikonloppu oli täydellinen, kun saimme 30 MM-pistettä. Tänä vuonna voiton ottaminen oli vaikeampaa kuin viime vuonna. Perjantaina meidän piti tehdä kova työ (ensimmäisenä autona erikoiskokeilla). Nuotituksessa olosuhteet eivät näyttäneet suosiollisilta kannaltamme, mutta perjantaina ajoin koko päivän riskien rajoilla, Tänak kertasi.

– Olin todella turhautunut siitä, etten ollut kolmen joukossa perjantain jälkeen, mutta olin kärkikolmikon tuntumassa. Lauantaiaamuna meillä oli hurja kamppailu tallikavereideni kanssa. Pätkä pätkältä vauhti nousi, ja painetta oli paljon. Minun piti ajaa aivan rajoilla päästäkseni johtoon. Jari-Matin ja Krisin valitettavien ongelmien jälkeen pääsin karkuun, hän lisäsi.

Katso alta kooste kilpailun päättäneen Ruuhimäen erikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274750″ ap mute ]

 

Citroen-kuljettaja Lappi ei kuulunut ennakkoon kilpailun suurimpiin suosikeihin, mutta hän oli ainoa kuski, joka pystyi haastamaan Toyota-kuljettajat. Tänak antoi erityistunnustuksen Lapille.

– Lauantaipäivän huoltoon tullessa olimme saaneet hieman tilaa hengittää, mutta minun täytyy sanoa, että siitä lähtien Esapekka teki hienoa töitä. Hän ajoi todella kovaa, mutta onneksi pystyimme vastaamaan hänen vauhtiinsa, Tänak sanoi.

Tänakilla on MM-sarjassa 22 pisteen etumatka Citroenin Sebastien Ogieriin, joka sijoittui viidenneksi Suomessa. Hyundain Thierry Neuville on Ogierin tuntumassa kolmantena.

– Näimme viikonloppuna, että vastustajamme ovat kasvattaneet vauhtiaan. Etenkin Hyundai oli vahva tänä viikonloppuna. Yleensä heillä on ollut ongelmia täällä, mutta nyt he olivat vakuuttavassa vauhdissa. Meidänkin on jatkettava töiden paiskimista, Tänak painotti.

– Meillä on edelleen etulyöntiasema ja meidän pitäisi pystyä vastaamaan muiden vauhtiin, mutta edessä on vielä viisi kilpailua jäljellä. Näitä kavereita ei ole helppoa lyödä. Thierry ja Seb tulevat varmasti kovaa.

Kauden seuraava osakilpailu käynnistyy reilun kahden viikon kuluttua Saksassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat