Ajovirhe kostautui Teemu Asunmaalle Suomen MM-rallissa

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolmatta kertaa Suomen MM-ralliin osallistunut Teemu Asunmaa sijoittui tämänvuotisen kilpailun RC2-luokassa kahdeksanneksi yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa. Mahdollisuudet luokan kärkisijoituksiin menivät lauantai-aamun ajovirheeseen.

Asunmaan osalta ralli sai hyvän alun, vaikka lähtöpaikka perjantain erikoiskokeille oli huono. Ennen ensimmäistä huoltotaukoa alavutelainen nakutti viidelle peräkkäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan luokassaan, ja kun sama tahti jatkui myös huoltotauon jälkeen, saapui Asunmaa perjantain ja lauantain väliselle yötauolle luokan kolmannella sijalla.

– Vähän ”setuppia” piti rakentaa päivän aikana, mutta kyllä se suurin aikatappio tuli lähtöpaikan takia. Varsinkin ekan pätkän pikkutie oli tosi huonossa kunnossa. Hyvä päivä muuten, kaikki toimi, Asunmaa kommentoi perjantain jälkeen.

Lauantaina tilanne lähtöpaikan suhteen korjaantui, mutta heti päivän ensimmäinen erikoiskoe vei mahdollisuudet taistella luokan kärkisijoituksista. Pihlajakoskella aikaeroa kärkeen kertyi lähes 11 minuuttia.

– Vähän mentiin leveäksi, auto osui kiveen ja tukivarsi meni poikki sekä vanne rikki. Siinä oli hieman liukas paikka alamäkeen. Tehtiin siinä sitten remonttia pätkällä, Asunmaa harmitteli.

Katso alta kooste WRC2- ja WRC2 Pro -luokkien kisasta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274755″ ap mute ]

 

Asunmaa pääsi jatkamaan kilpailua, mutta kun mahdollisuudet kärkisijoituksiin olivat menneet, kilpailun loppu menikin lähinnä vain ajellessa maaliin ja kerätessä kilometrejä tulevaa varten. Lauantai-iltapäivänä tuli vielä rengasrikko Kakariston toisella ajokerralla. Asunmaa ja Salo suorittivat renkaanvaihdon erikoiskokeella välttääkseen sen, ettei hajonnut rengas rikkoisi autoa.

– Kun ei ole mitään kilvanajoa, niin turha sitä on puristaakaan. En näe siinä mitään ideaa, että jotain yksittäisiä hyviä pätkäaikoja yrittäisi ajaa, kokonaissijoituksesta kun kuitenkin aina ajetaan. Ajettiin vaan läpi ja jos sitä ensi vuonna sitten yrittäisi taas. Kesken ei kannata jättää, vaan kannattaa kaikki kilometrit ottaa talteen, Asunmaa muistutti kilpailun jälkeen.

Seuraavaksi Asunmaa kilpailee tulevana viikonloppuna Liettuassa Samsonas-rallissa. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Laitilassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Asunmaa ja Salo lähtevät SM-sarjan kauden viimeistä edelliseen osakilpailuun SM1-luokan pistejohtajina.

Lue myös nämä