Rallitähti yhdistettiin Toyotan kilpuriin – nyt taustajoukot toppuuttelevat

Taustajoukkojen mukaan Pierre-Louis Loubet'n ensi kauden kuvioita ei ole vielä lyöty lukkoon.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna Belgian suunnalta kantautui huhuja, joiden mukaan Loubet kilpailee ensi kaudella Toyotan uudella GR Yaris Rally2 -autolla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Lue lisää: Lisää kuumia MM-rallihuhuja: Toyotan uuteen kilpuriin yllätysnimi – suomalaistoivokin loikkaa GR Yariksen ohjaamoon?

Käytännössä tämä tarkoittaisi Loubet’lle pudotusta luokkaa alemmaksi, sillä ranskalainen on ajanut viime vuodet rallin MM-sarjan pääluokassa. Toyotan uuden auton ratissa Loubet’lle olisi kuitenkin tarjolla näkyvyyttä ja samalla hän saisi tilaisuuden osoittaa, että hän ansaitsee paikan Rally1-autosta.

Loubet’n pitkäaikaisen yhteistyökumppanin AEC Racing Teamin mukaan ranskalaisen vaihtoehdot ovat yhä kartoituksen alla.

– AEC Racing Team, joka on ollut Pierre-Louis Loubet’n kumppani hänen uransa alusta alkaen, tekee kaikkensa varmistaakseen sen, että hän pysyy kansainvälisen ralliautoilun korkeimmalla tasolla, AEC ilmoitti Facebook-julkaisussaan.

– MM-sarjan pääluokassa on rajoitetusti paikkoja tarjolla. Kaikki vaihtoehdot tutkitaan ja kaikki kivet käännetään Pierre-Louis’n kanssa. Peukut pystyyn, että saamme hyviä uutisia ennen joululomia.

Loubet’n kausi M-Sportin Ford Puma Rally1 -kilpurilla oli kaukana onnistuneesta. Ranskalainen koki keskeytyksen peräti seitsemässä MM-rallissa. Häneltä jäi kokonaan väliin Japanin MM-ralli, jossa M-Sport nosti Loubet’n maanmiehen Adrien Fourmaux’n ykköskategorian kilpuriin.

Tiettävästi Fourmaux on saamassa M-Sportilta Rally1-sopimuksen ensi vuodelle. Huhuissa brittitiimiin on yhdistetty myös suomalaiskuljettaja Emil Lindholm.

Loubet’n lisäksi suomalaiskuski Sami Pajarin odotetaan kilpailevan Toyotan Rally2-autolla WRC2-luokassa kaudella 2024.

Lue myös nämä