Traagisesti kuolleen WRC-tähden perintö jatkuu säätiön muodossa – ”Craigin visio tulee toteen”

Huhtikuussa traagisesti kuolleen Craig Breenin perintö elää vahvana.
Craig Breen
Craig Breenin kuolema kosketti monia. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breenin nimeä kantava Craig Breen Foundation on perustettu. Irlantilainen tunnettiin omalla urallaan siitä, että hän yritti kaikin keinoin auttaa nousevia kykyjä. Nyt tuo työ saa jatkoa uuden säätiön myötä.

Säätiö saa tukea Hyundai Motorsportilta ja tarjoaa ensi vuonna 35 000 euron rahoituksen irlantilaiseen J1000 Forestry -juniorisarjaan. Sarjan kolmelle parhaalle annetaan vuotta 2025 ajatellen 16 000 euroa jaettavaksi. Lisäksi sarjan voittaja pääsee ajamaan ilmaiseksi Hyundai i20 Cupissa Iberian niemimaalla yhden rallin.

Muitakin palkintoja on luvassa Irlannin juniorisarjan parhaille kuskeille. Kaksi parasta nuorta lupausta saa ilmaisen koulutuspäivän John Hauglandin rallikoulussa. Tämän päälle kolme parasta kuljettajaa saa nuottikoulutusta Breenin hyvältä ystävältä ja kartturilta Paul Naglelta.

– Tiedämme, että Craig olisi halunnut tehdä tätä. Puhuimme tästä hänen kanssaan, joten on tärkeää, että Craigin visio tulee toteen. Iso kiitos Hyundai Motorsportille kaikesta tuesta, Breenin ystävä ja säätiön puuhamies Andrew Fanning sanoo Dirtfish-sivustolla.

– He ovat tukeneet meitä koko vuoden ja on uskomatonta, että se jatkuu Craig Breen Foundationin myötä. Kyseessä ei ole kuitenkaan vain heidän tukensa. Kiitämme myös kaikkia yrityksiä, järjestöjä ja yksityishenkilöistä heidän tuestaan.

Fanningin lisäksi järjestössä vetovastuussa ovat Breenin isä Ray sekä perheystävä Andy Hayes.

– Meillä on nyt viiden vuoden sitoutuminen tähän projektiin. Toivomme tietenkin, että saamme lisää yhteistyökumppaneita, jotta voimme laajentaa toimintaa tulevaisuudessa. On hienoa, jos kuulemme lisää kiinnostuneista kumppaneista, jotka haluavat jatkaa Craigin perintöä, Fanning sanailee.

Lue myös nämä