Lisää kuumia MM-rallihuhuja: Toyotan uuteen kilpuriin yllätysnimi – suomalaistoivokin loikkaa GR Yariksen ohjaamoon?

Huhut käyvät kuumina rallin MM-sarjassa, vaikka kausi 2024 kurkistaa jo kulman takaa.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC-talleista Hyundai ja M-Sport Ford eivät ole lopullisesti lukinneet ensi kauden miehistöjään. Kuten aiemmin sunnuntaina uutisoimme, Rally1-autoihin on yhdistetty huhuissa yllättäviäkin nimiä.

Lue lisää: Nyt kajahti hurjia huhuja rallin MM-sarjasta! Suomalaiskuski Fordin Rally1-autoon, Esapekka Lapille uusi tallikaveri?

Sama pätee myös WRC2-luokkaan, jonka pakka saattaa mennä sekaisin ensi vuodeksi. Belgialaisen La Derniere Heure -lehden toimittaja Olivier de Wilde pitää varmana, että ranskalainen Pierre-Louis Loubet nähdään Toyotan uuden GR Yaris Rally2 -auton ratissa kaudella 2024.

Loubet on ajanut kaksi viime kautta M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla rallin MM-sarjan pääluokassa. Päättynyt kausi oli Loubet’lle äärimmäisen hankala ja hän joutui seuraamaan sivusta kauden päättäneen Japanin MM-rallin.

Belgialaistoimittajan mukaan Loubet’lle on hankittu Toyota GR Yaris Rally2 -auto käyttöön MM-sarjan WRC2-luokkaan. Kilpurin ajattamisesta vastaa luxemburgilainen Burton Racing -tiimi.

De Wilde on yhdistänyt myös Sami Pajarin Toyotan uuden menopelin rattiin. Tietojen mukaan Pajari kilpailee heti kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa Toyotan Rally2-autolla, jonka huollosta vastaan suomalaistiimi Printsport.

Myös Rallit.fi on kuullut huhuja, joiden mukaan Printsport ajattaa ensi vuonna Toyotan uusia kilpureita. Ratkaisu olisi logistisesti vähintäänkin looginen, sillä Lievestuoreelta ponnistavan Printsportin verstas on vain 25 kilometrin päässä Toyotan WRC-tallin pääkallopaikalta, joka sijaitsee Jyväskylän Jyskässä.

Pajari on aiemminkin yhdistetty huhuissa Toyotan uutukaiseen. Reilu kuukausi sitten lahtelainen veti vaitonaista linjaa kysyttäessä hänen ensi kauden kuvioistaan.

– Ei ole mitään varmaa mihinkään suuntaan. Vielä pitää käydä keskusteluja, Pajari pyöritteli Rallit.fille.

– Mutta kyllä mä olen aika luottavainen, että ajan MM-sarjan puolella ensi kaudella.

Huhut eivät suinkaan pääty tähän. Belgialaisaviisin mukaan Toksport-talli olisi menettänyt Skodan tuen. Toksport on ajattanut Skodan Rally2-luokituksen autoja MM-sarjassa siitä lähtien, kun Skoda lopetti oman tehdastiiminsä.

Nyt Skoda saattaakin olla tuomassa takaisin virallisen tehdastiimin heti kauden 2024 alussa. Tiettävästi asioille odotetaan virallista vahvistusta lähiviikkojen aikana.

Lue myös nämä