Rallin SM-sarjan tasosta huomionarvoinen muistutus – ”Ulkolaisella huippukuskilla pitää täällä kiirettä”

Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen. Kuva; Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esa Ruotsalainen saavutti SM1-luokan nelostilan lauantaina ajetussa Joensuun SM-rallissa.

Ruotsalainen siirtyi täksi kaudeksi pääluokkaan SM2-luokan mestarina. Tiedossa oli jo ennakkoon, että Ruotsalainen tarvitsee paljon kokemusta Skoda Fabia R5 -autosta ennen kuin hän pystyy kunnolla vastaamaan kärjen kyytiin.

Saarijärven UA:ta edustava kuljettaja ajoi tasaisen suorituksen Itärallin erikoiskokeilla. Kisan puolivälissä sijoitukseksi vakiintui yleiskilpailun viides sija, joka säilyi maaliin saakka.

– Oli hieno kilpailu ja nyt on hyvät fiilikset. Talven kisoissa ei tosin löytynyt sellaista vauhtia, jolle haluan päästä. Positiivista on se, että tiedostan ne kohdat ja seikat, joissa tulee aikatappiota, Ruotsalainen kertoi.

Itärallin kärkikuljettajat Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa olivat täysin omalla tasollaan Itärallissa. Ruotsalainen ja kartanlukija Antti Linnaketo jäivät vajaat kaksi minuuttia voiton ottaneesta Lindholmista.

Ruotsalainen saavutti SM1-luokasta neljänneksi korkeimmat pisteet, sillä yleiskilpailussa kolmanneksi ajanut Hyundai-kuljettaja Craig Breen ajoi erilaisilla renkailla ja kilpaili eri luokassa.

– SM-sarjan kuninkuusluokassa on tosi kova taso. Siitä kertoo jotain se, että ulkolaisella huippukuskilla (Breen) pitää täällä kiirettä. Huomionarvoista on myös se, että Itärallin voittanut Emil Lindholm pystyy ajamaan luokan kärkivauhtia myös MM-ralleissa, Ruotsalainen muistutti.

Lue myös: WRC-tähti fiilisteli Pohjois-Karjalan upeilla teillä – ”Erikoiskokeet valehtelematta parhaita, joita olen nähnyt”

– Meidän tavoitteena on nostaa vauhtia kesäkauden ralleissa ja olla lähempänä kärkeä. Sen eteen tehdään tiimin kanssa kovasti töitä, Ruotsalainen suunnitteli.

Ruotsalainen on SM-pisteissä neljäntenä talvikauden jälkeen. Kesäkauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan 12.-13. kesäkuuta Kouvolassa.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä