Toyotan entiselle WRC-tähdelle uusi kokemus: Mazdalla ralliin Uudessa-Seelannissa

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tiimin ex-kuljettaja Kris Meeke palaa ralliauton rattiin toukokuussa.

Meeke osallistuu Uudessa-Seelannissa kansainväliseen Whangarei-ralliin kartanlukija Seb Marshallin kanssa. Rally of Whangarei kuuluu Uuden-Seelannin ja Aasian-Tyynenmeren rallisarjoihin.

Kyseessä on uusi kokemus Meekelle, joka ei ole aiemmin ajanut rallia Uuden-Seelannin maineikkailla sorateillä. Lisäksi 40-vuotias pohjoisirlantilainen pääsee tutustumaan uuteen ralliautoon, Mazda 2 AP4 -kilpuriin, jonka hän saa käyttöönsä Force Motorsport -tallilta.

– Olen unelmoinut ralliautolla ajamisesta Uudessa-Seelannissa, sillä en koskaan päässyt kilpailemaan siellä ajaessani MM-sarjassa, Meeke kertoo Uuden-Seelannin rallisarjan nettisivuilla.

– Katselin nuorena kuvia Juha Kankkusesta, Colin McRaesta ja Richard Burnsista Uuden-Seelannin kuuluisilla pätkillä ja halusin itsekin kokea saman. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta päästä ajamaan näillä teillä, halusin pistää ruksin siihen ruutuun.

Uusiseelantilainen Hayden Paddon on ollut dominoiva viime vuosina Whangarei-rallissa. Hän on mukana myös tämän vuoden kilpailussa.

– Hayden on ollut huipputason WRC-kuljettaja jo jonkin aikaa. Haluan itse pitää hauskaa, se on ykköstavoite, ja nauttia erikoiskokeista. Minulla ei ole tavoitteena yrittää lyödä Haydenia, mutta aion tietenkin antaa kaikkeni ja katsoa, mihin se riittää, Meeke suunnittelee.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

 

Meeke ajoi viime vuonna Toyotan WRC-tallin kalustolla rallin MM-sarjassa ja sijoittui parhaimmillaan toiseksi Saksan osakilpailussa. Urallaan viisi osakilpailuvoittoa saavuttanut Meeke jäi viime kauden jälkeen ilman WRC-sopimusta.

Meeke ei ole jättänyt täysin rallia. Helmikuussa hän voitti Belgiassa ajetun Legend Boucles -klassikkokilpailun Ford Escortilla.

Lue myös: Kris Meeke voitti klassikkorallin Belgiassa – Mikko Hirvonen kuudes

Lue myös nämä