Ott Tänak meinasi lopettaa uransa – taustalla hyvin traaginen syy

Viron rallitähti Ott Tänakin ura oli päättyä perhesyiden vuoksi.
Ott Tänak
Ott Tänak nappasi eniten pisteitä Portugalin MM-rallista. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin vaimo Janika Tänak sairastui toissa vuonna hyvin aggressiiviseen rintasyöpään ja perheen arki meni kertaheitolla uusiksi.

Onneksi Janikan syöpä on nyt hallinnassa, mutta aika oli silti pariskunnalle hyvin vaikea.

– Tuollaista hetkeä on hyvin vaikea unohtaa. Eikä sitä koskaan unohda. Meidän kohdalla oli monta eri vaihetta. Ihan aluksi löytyi vain outo kuhmu, Tänak kertoi virolaisessa tv-ohjelmassa Postimees-lehden mukaan.

Janika-vaimo meni tutkimuksiin ja perheen piina alkoi siitä. Lopulta rallimestarin vaimo meni leikkaukseen.

– Se oli todella vaikea paikka. Siinä vaiheessa oli toivoa ja uskoa vielä siitä, että uutiset olisivat hyviä, mutta loppujen lopuksi ne olivat todella huonoja, Tänak kertasi.

Tänak sai tietää vaimonsa Janikan sairastavan hyvin aggressiivista rintasyöpää juuri kilpailun alla. Tänak myöntää nyt, että jopa uran lopettaminen kävi tuossa vaiheessa mielessä.

– Syöpähoitojen aikaan pystyin olemaan onneksi kotona vaikeimpien viikkojen aikana, Tänak kertoi.

Janika-vaimon tilanne paheni loppukesästä, kun hänen sydämestään löydettiin veritulppa. Tässä kohtaa Tänakista tuntui, että tämä kaikki oli jo liikaa.

– Olin Suomen MM-rallissa ja sanoin, että tulen kotiin, enkä voi olla enää poissa. Vaimoni kuitenkin sanoi, että minun pitää jatkaa. Se oli hänen toiveensa, Tänak kertoi traagisista hetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat