Rallin MM-sarjan venäläiskuski löytänyt uuden porsaanreiän – saamassa uuden kansalaisuuden

Rallin MM-sarjan venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin on löytänyt uuden porsaanreiän kisata ensi kaudella.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazinin osallistuminen Suomen MM-ralliin aiheutti parranpärinää. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bulgarialainen Sportal.bg-sivusto kertoo, että Grjazin kilpailee vuonna 2024 Bulgarian lipun alla. Venäjän aloittaman Ukrainan sodan jälkeen venäläiskuljettajat eivät ole saaneet käyttää MM-sarjassa maatunnuksiaan, mutta ovat päässeet ajamaan ”neutraalein” tunnuksin.

Kaikki maat eivät kuitenkaan ole hyväksyneet venäläisten ajamista neutraalein värein. Tällöin sääntöä on voinut kiertää ajamalla jonkin toisen maan lipun alla. Muun muassa Suomi, Ruotsi ja Baltian maat ovat olleet tiukimmin rajaamassa venäläiskuskeja ulos kisoistaan. Grjazin on aiemmin ajanut Latvian lipun alla.

– Me olemme prosessin loppuvaiheessa ja keräämme viimeisiä dokumentteja. Viimeinen jäljellä oleva asia on, että Venäjän moottoriliitto hyväksyy Grjazinin ajamisen Bulgarian lipun alla, Bulgarian moottoriliiton nokkamies Plamen Ivanov sanoo Sportal.bg-sivustolla.

– Odotan, että kaikki saadaan valmiiksi muutaman päivän sisässä, sillä Monte Carlon rallin ilmoittautumisaika sulkeutuu pian (ilmoittautuminen sulkeutui perjantaina, toim. huom.).

Kaudella 2024 Grjazin ja kartanlukija Konstantin Aleksandrov kilpailevat WRC2-luokassa Citroen C3 Rally2 -autolla. Tallikaverina DG Sport -tiimissä toimii ranskalainen Yohan Rossel.

Vielä ei ole varmaa, saako Grjazin myös Bulgarian kansalaisuuden, jonka myötä Venäjän sotatoimien aiheuttama kilpailurajoitus poistuisi Grjazinin yltä. Kaudella 2023 Grjazin oli WRC2-luokassa neljäs saavutettuaan muun muassa kolme kakkostilaa.

Alun perin Grjazin ajoi voittoon edelliskauden avanneessa Monte Carlon rallissa, mutta hän sai mutkanoikaisusta aikasakon, joka nosti ensi vuoden tiimitoverin Rosselin kisan voittoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat