Ranskalaiskonkari tekee paluun MM-ralliin Toyotan uudella autolla

Ranskalaiskuski Bryan Bouffier nähdään rallin MM-sarjan erikoiskokeilla lähes kuuden vuoden tauon jälkeen.
Bryan Bouffier
Bryan Bouffier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bouffieria edustava manageritoimisto 100% Sport ja tuore ranskalaistiimi ERACE WRT vahvistivat perjantai-iltana, että 45-vuotias konkari ajaa kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa reilun kuukauden kuluttua.

Eikä millä tahansa autolla. Bouffier saa nimittäin käyttöönsä Toyotan uuden GR Yaris Rally2 -auton, jolla hän lähtee taistelemaan WRC2-luokan huippusijoituksista.

Bouffier, 45, ei ole ajanut kilpaa vuoden 2019 jälkeen. Edellisen kerran hän ajoi MM-sarjassa vuonna 2018, jolloin hän osallistui Monte Carlon ja Korsikan osakilpailuihin Fordin WRC-autolla.

Bouffier on asvalttikisojen spesialisti. Hän on yltänyt MM-sarjassa palkintokorokkeelle kertaalleen juurikin Monte Carlon osakilpailussa vuonna 2014.

Ranskalainen on kahminut enemmän menestystä rallin EM-sarjan puolelta. Hän sijoittui sarjassa kakkoseksi kaudella 2013.

Monte Carlosta Bouffierilla löytyy yksi voitto vuodelta 2011. Tuolloin legendaarinen kilpailu ei kuulunut MM-sarjaan vaan se ajettiin kansainvälisen IRC-sarjan avauskisana.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 25.-28. tammikuuta. Toyotan uusi Rally2-luokituksen auto tekee kilpailussa virallisen MM-debyyttinsä.

Lue myös nämä