Rallin MM-sarjan sääntöihin tuulilasia koskeva lisäys

Esapekka Lappi
Tuulilasi meni säröille Esapekka Lapin ja Janne Fermin Citroenista Saksan MM-rallissa. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tämän vuoden sääntöihin on tehty lisäys, joka estää ajamisen vaurioituneella ja näkyvyyttä heikentävällä tuulilasilla.

Jatkossa tuomaristo voi keskeyttää autokunnan kilpailun, mikäli se katsoo vaurioituneen tuulilasin vaikuttavan ajamiseen. Kilpailijapari voi jatkaa kilpailua tarvittavien korjaustöiden jälkeen seuraavana päivänä niin sanotulla ralli2-säännöllä.

Autokunnan on myös mahdollista poistaa vaurioitunut tuulilasi autosta ja jatkaa kisaa. Tässä tapauksessa sekä kuljettajalla ja kartanlukijalla on oltava käytössään suojalasit tai visiirillä varustettu umpikypärä.

Tänä vuonna esimerkiksi Citroenin Esapekka Lappi kilpaili säröytyneellä tuulilasilla Saksan MM-rallissa. Eerik Pietarisen Skodasta puolestaan putosi kokonaan tuulilasi kaadon jälkeen Ruotsissa, minkä jälkeen suomalaiskuski sai ”nauttia” tovin raittiista ilmasta.

Toyotan Kris Meeke puolestaan poisti autostaan hajonneen tuulilasin Chilen MM-rallissa. Meekelle mätkäistiin kisan jälkeen aikasakko, sillä hän ja kartanlukija Sebastian Marshall olivat repineet tuulilasin irti erikoiskokeen lähtöä edeltäneellä kontrollialueella.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n vahvistama lisäys on voimassa ensi viikolla ajettavassa Katalonian MM-rallissa.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284824″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat