Esapekka Lappi toiveikkaana Kataloniaan – ”Me ehdottomasti löysimme jotain testeissä”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroën Racing

Citroenin Esapekka Lappi starttaa ensi viikolla alkavaan Katalonian MM-ralliin urallaan nyt neljättä kertaa. Menestys ei ole juuri mairitellut pieksämäkeläistä Espanjassa, sillä paras tulos on viime vuoden seitsemäs sija.

Lappi kuitenkin kertoo nauttivansa Katalonian kisasta, joka yhdistelee soraa ja asvalttia.

– Tykkään rallin ideasta, joka yhdistelee soraa ja asvalttia. Se on toki suuri haaste. Varsinkin lauantaiaamu on vaikea, kun pitää vaihtaa asvaltille ja on oltava heti vauhdissa, Lappi sanailee.

– Toivottavasti keli pysyy kuivana, että voin ottaa kaiken irti lähtöpaikastani perjantaiaamun sorapätkillä. Se olisi tärkeää, sillä tunnetusti meidän vauhtimme on hyvää soralla.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Kartingin parissa autourheilu-uransa aloittaneelle Lapille myös Katalonian pikipätkät sopivat hyvin.

– Rakastan Espanjan asvalttipätkiä. Tiet ovat nopeita ja ne voi ajaa hyvällä rytmillä. Pätkät ovat myös puhtaita, ellei sitten sada. Ne oikeastaan muistuttavat minua aika paljon rata-ajoistani, Lappi toteaa.

– Meidän pitäisi olla kilpailukykyisempiä kuin edellisissä asvalttikisoissa, koska me ehdottomasti löysimme jotain testeistä. Pitää kuitenkin odottaa itse kisaa, että voi todella sanoa,  mihin meidän vauhti riittää.

Lapin ja tallikaveri Sebastien Ogierin kausi asvaltilla on ollut tuskainen, kun C3 ei ole ollut tarpeeksi iskukykyinen. Kataloniaan valmistavissa testeissä Citroen kuitenkin kokeili uusia päivityksiä, joiden pitäisi tuoda lisäboostia ranskalaismerkille.

Lue lisää: Citroen laittoi kaikki peliin Ogierin mestaruustaistelun vuoksi – isoja päivityksiä tulossa Kataloniaan

Lue lisää: Citroenin WRC-autossa uusi takasiipi – mallia otettu Toyotasta (video)

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö