Quantcast

Esapekka Lapilla ja kartturi Janne Fermillä teki kipeää – FIA-valot välkyttelivät rajun hypyn jälkeen

Janne Ferm
Janne Ferm sai hieronnan Citroenin fysioterapeutilta saavuttuaan huoltoon. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin Saksan MM-ralli on sujunut mollivoittoisesti. Pieksämäkeläinen on lauantain rallipäivän jälkeen seitsemäntenä. Eroa kärkeen on kertynyt rutkasti yli puolitoista minuuttia.

Lauantain iltapäivän avauspätkällä Arena Panzerplattella Lappi leiskautti ylipitkän hypyn, mikä laittoi tuulilasin säröille. Myös kartanlukija Janne Fermin selkä otti osumaa. Kipeällä selällä piti taistella vielä yli 40-kilometrinen Panzerplatte läpi, kunnes Ferm pääsi Citroenin fysioterapeutin käsittelyyn.

Lappi kuittasi hypyn omalle tyylilleen uskollisesti.

– Se on jo niin vanha ukko (Ferm). Itseäkin kyllä vähän päähän sattuu. Oli se aikamoinen tälli. En tiedä, montako G-voimaa pitää olla, että FIA-valot syttyvät, mutta nyt ne välkyttelivät hypyn jälkeen koko ajan aina seuraavan pätkän alkuun saakka. Melko kovaa siis tärähti, Lappi summasi loikkansa.

– No jos olin 176 senttiä ennen pätkää, niin nyt olen 173 senttiä. Kyllä se aika kovaa löi, Ferm puolestaan sanoi naureskellen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Esapekka Lappi
Tuulilasi meni säröille Esapekka Lapin ja Janne Fermin Citroenista. Kuva: Aki Hietavala

Sisukkaat suomalaiset starttasivat myös lauantain kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle kivuistaan huolimatta.

– Tuntuu, että olemme pystyneet parantamaan autoa asvaltilla. Pito oli toisaalta myös parempi toisella lenkillä, että ei voi tietää, johtuiko se autosta vai tien pidosta, Lappi jutteli päivän päätteeksi.

Lapin edellä kuudentena on Hyundain Andreas Mikkelsen vain 5,8 sekunnin päässä. Mikä on suomalaisen suunnitelma sunnuntain neljälle erikoiskokeelle?

– Syömme hänet aamupalaksi, Lappi uhosi norjalaiseen viitaten.

Toisaalta Lapin takana kahdeksantena 26,6 sekunnin on päässä tallikaveri Sebastien Ogier, joka tarvitsee kipeästi MM-pisteitä mestaruustaistoa ajatellen. Tallimääräyksiä on todennäköisesti luvassa.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista. Videolla muun muassa Esapekka Lapin spinnaus ojaan.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277507″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat